Οι 7 στους 10 Ελληνες έχουν λογαριασμό στο facebook- Πόσες αναρτήσεις γίνονται κάθε χρόνο [λίστα] - iefimerida.gr

Οι 7 στους 10 Ελληνες έχουν λογαριασμό στο facebook- Πόσες αναρτήσεις γίνονται κάθε χρόνο [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνα για την χρήση του facebook στην Ελλάδα και τον αριθμό των χρηστών του δημοφιλέστερου social media έκανε το τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνων, στην οποία καταγράφηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία ποιοτικού και ποσοτικού ενδιαφέροντος.

Την έρευνα, ανέλαβε το εργαστήριο Κοινωνικής Ερευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου επικεφαλής είναι ο πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Πλειός. Στην έρευνα του, ο κ. Πλειός διαπιστώνει πως το 74% των χρηστών του Διαδικτύου στην Ελλάδα, έχει παράλληλα και λογαριασμό στο facebook, αναφέρει η «Καθημερινή».

Facebook και οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την έρευνα, η αύξηση της χρήσης του facebook στη χώρα μας και η ταυτόχρονη μείωση των εξόδων για διασκέδαση συνέπεσε με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Το γεγονός αυτό, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι σύμφωνα με τον κ. Πλειό: «Είναι ένας χώρος όπου η πολιτιστική κατανάλωση μεταφέρεται από τα παλαιά μέσα, -τον κινηματογράφο, το θέατρο, την ταβέρνα, ενδεχομένως- στο διαδίκτυο και τα social media. Είναι ένας τρόπος να κανείς την ταυτότητα του και ένας χώρος που συνεχίζει κανείς να προβάλλει ή δημιουργεί και επιτείνει μία πολιτική παρουσία που προηγουμένως δεν την είχε ή ήταν πολύ πιο ασθενής», αναφέρει.

Πόσες αναρτήσεις κάνουν οι Ελληνες κάθε χρόνο στο facebook

Παράλληλα, οι αναρτήσεις που γίνονται στην Ελλάδα σε ετήσια βάση, είναι ενδεικτικές της εξάπλωσης και της επιρροής του μέσου στη χώρα. Ειδικότερα αναφέρει η έρευνα:

  • Πριν το 2009, έγιναν 0,3% αναρτήσεις στο facebook
  • To 2009, έγιναν 36,6% αναρτήσεις σε έναν χρόνο
  • Το 2010 έγιναν 8% αναρτήσεις στο facebook
  • Το 2011 έγιναν αναρτήσεις της τάξεως του 3,5%
  • Το 2012, έγιναν αναρτήσεις της τάξεως του 49,6% στο facebook μέσα σε έναν χρόνο
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ