Για ποιο κόσμο προετοιμάζουν τα πανεπιστήμια τους νέους;-Eνας Eλληνας καθηγητής από τη Βοστώνη μιλά για την παιδεία της διαφορετικότητας [βίντεο] - iefimerida.gr

Για ποιο κόσμο προετοιμάζουν τα πανεπιστήμια τους νέους;-Eνας Eλληνας καθηγητής από τη Βοστώνη μιλά για την παιδεία της διαφορετικότητας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες και σκληρές αλήθειες για το σημερινό σύστημα παιδείας θίγει στην ομιλία του στο TED ο Χρύσανθος Ντελαρόκας, καθηγητής και Πρόεδρος Πληροφοριακών Συστημάτων του πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν 75 εκατ. νέοι άνεργοι οι εργοδότες δηλώνουν πως αδυνατούν να βρουν κατάλληλα προετοιμασμένους υποψήφιους σε ποσοστό 57%. Που οφείλεται αυτό; Στο ότι το σημερινό σύστημα έχει τις ρίζες του στη βιομηχανική εποχή και προετοιμάζει τους νέους για έναν κόσμο που δεν υπάρχει πια.

«Τα σημερινά πανεπιστήμια είναι φτιαγμένα για να κατασκευάζουν αντίτυπα από συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων. Ο σημερινός κόσμος όμως είναι πολύ διαφορετικός. Αλλάζει ραγδαία και βασίζεται στην καινοτομία και την κοινωνική ευελιξία. Μπορεί το σύστημα να αλλάξει και να συμβαδίσει με την εποχή της διαφορετικότητας, της ταχύτητας και της ευελιξίας;» αναφέρει ο καθηγητής στην ομιλία του.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Ντελαρόκας μιλά για ένα σύστημα παιδείας με τόλμη, τίμια αξιολόγηση των ικανοτήτων του καθενός, επιβράβευση των ταλέντων, αλλά κυρίως για ένα σύστημα δικαιοσύνης, που θα επιφέρει στη συνέχεια οικονομική επανάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ