Δημοσκόπηση: Πτώση για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πρώτο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα -Αντέχει η Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Πτώση για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, πρώτο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα -Αντέχει η Χρυσή Αυγή

Δημοσκόπηση DATA RC: Πρώτο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα με πάνω από 10 μονάδες διαφορ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποτελέσματα της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων σε δημοσκόπηση που έκανε η DATA RC για την Αχαΐα δείχνουν πως το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει ελαφρά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές με ποσοστό πάνω από το εθνικό μέσο όρο, ενώ η ΝΔ σημειώνει πτώση κοντά στις 5 ποσοστιαίες μονάδες. Μάλιστα η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι στις 10,7 μονάδες.Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ σημειώνει σημαντική πτώση από τις εθνικές εκλογές, ενώ μειωμένο είναι και συγκριτικά με την μέτρηση του Ιουλίου (6,7%).

Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου (10,1%), πάνω από τις προηγούμενες εθνικές (5,9%) και πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Το ποσοστό πρόθεσης ψήφου που συγκεντρώνει επί του συνόλου του δείγματος εμφανίζεται σημαντικά μειωμένο (μείωση μεγαλύτερη του 30%) συγκριτικά με την μέτρηση του Ιουλίου, όμως η μείωση αυτή δεν αποτυπώνεται επί των εγκύρων λόγω της αναγωγής.

Η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ εμφανίζουν πτώση στα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου τους από τις εθνικές εκλογές. Για τη ΔΗΜΑΡ ή πτώση είναι σημαντική, καθώς από 6,4% στις εθνικές εκλογές συγκεντρώνει μόλις 2% πρόθεση ψήφου (ενώ στη μέτρηση του Ιουλίου ήταν 4,1%). Για τους ΑΝΕΛ η πτώση είναι μικρότερη καθώς από 6,7% στις εθνικές εκλογές συγκεντρώνουν 4,4% πρόθεση ψήφου (ενώ στη μέτρηση του Ιουλίου ήταν 8,2%).

ΣΥΡΙΖΑ 34,1%
ΝΔ 23,4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,1%
ΚΚΕ 5,8%
ΠΑΣΟΚ 5%
ΑΝ.ΕΛ. 4,4%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,6%
ΔΗΜΑΡ 2%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 12,5%

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ