Κρούγκμαν: Να σταματήσουν να παραλληλίζουν τις ΗΠΑ με την Ελλάδα- Μπαίνει σε κίνδυνο ο ρόλος του δολαρίου - iefimerida.gr

Κρούγκμαν: Να σταματήσουν να παραλληλίζουν τις ΗΠΑ με την Ελλάδα- Μπαίνει σε κίνδυνο ο ρόλος του δολαρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την πιθανότητα να μετατραπούν οι ΗΠΑ σε...Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης αναφέρεται ο γνωστός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος τονίζει πως δεν θα πρέπει να γίνεται καμία τέτοια σύγκριση καθώς δεν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των δύο χωρών.

Σε άρθρο του στους New York Times, ο Κρούγκμαν τονίζει πως έχει αρχίσει να παρατηρεί μια «μετατόπιση» στην καταστροφολογία: «Ακούω κραυγές ότι είμαστε έτοιμοι να μετατραπούμε σε Ελλάδα. Η κατάσταση στην Ελλάδα μπορώ να σας πω ότι είναι λίγο πιο αμυδρή, ίσως λόγω όλων όσων έχω γράψει. Όμως, η θεωρία ότι ''θα πάρουμε την θέση τους'' είναι η τρομερή προειδοποίηση ότι βάζουμε σε κίνδυνο τον ρόλο του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα».

Στη συνέχεια, ο Κρούγκμαν τονίζει πως όσοι διατυπώνουν αυτές τις θεωρίες, «δεν έχουν ιδέα για το τι εννοούν, για το ποιος είναι ο ρόλος του δολαρίου και τι μπορεί να τον βάλει σε κίνδυνο και γιατί είναι τόσο σημαντικό (στο βαθμό που είναι)».

Ποιος είναι ο διεθνής ρόλος του δολαρίου

Τέλος, ο Κρούγκμαν αναφέρει και τον «ρόλο» του δολαρίου κατά την άποψη του, τονίζοντας: «Είναι κατά μία έννοια όπως σε άλλα νομίσματα τα χρήματα σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία, συμπληρώνοντας σε κάποιο βαθμό τις τρεις λειτουργίες του μέσου της ανταλλαγής, της λογιστικής μονάδας και της αποθήκευσης αξίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ