Πίσω στο 18ο αιώνα – Ου μοιχεύσεις, κλέψεις και πιεις αλκοόλ, γιατί εκεί λιθοβολούν και κόβουν χέρια - iefimerida.gr

Πίσω στο 18ο αιώνα – Ου μοιχεύσεις, κλέψεις και πιεις αλκοόλ, γιατί εκεί λιθοβολούν και κόβουν χέρια

Πίσω στο 18ο αιώνα – Ου μοιχεύσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι αντιμέτωπες με μία λερναία ύδρα. Την ώρα που «φωνάζουν» για να πείσουν κάποιες χώρες να εφαρμόσουν δίκαιο που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάποιες άλλες κάνουν μετά χαράς βήματα προς τα πίσω, υιοθετώντας τώρα τη σαρία.

Στο βήμα αυτό προχώρησε ο αιμοδιψής Σουλτάνος του Μπρουνέι, ο οποίος από το 1996 προσπαθούσε να εφαρμόσει στη χώρα του το δίκαιο που ποδοπατά τα στοιχειώδη δικαιώματα. Ενας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Σουλτάνος με περηφάνια ανακοίνωσε πως σε έξι μήνες τα μαστιγώματα, οι ακρωτηριασμοί και οι λιθοβολισμοί θα είναι οι τιμωρίες για τους εγκληματίες.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η οποία θα εφαρμόζεται μόνο σε Μουσουλμάνους, οι ποινές περιλαμβάνουν θάνατο δια λιθοβολισμού για τη μοιχεία, ακρωτηριασμό χεριών για κλοπή και μαστίγωμα για παραβάσεις που κυμαίνονται από την έκτρωση έως την κατανάλωση αλκοόλ.

Ο απόλυτος μονάρχης του Μπρουνέι, η οικογένεια του οποίου είναι στην εξουσία τους τελευταίους έξι αιώνες, ανακοίνωσε με χαρά το γεγονός ότι το Μπρουνέι είναι η πρώτη χώρα στην ανατολική Ασία που υιοθετεί τη Σαρία σε εθνικό επίπεδο.

«Το Μπρουνέι δείχνει χαρακτηριστικά του 18ου αιώνα, αντί να ακολουθήσει το οικονομικό και κοινωνικό ρεύμα του 21ου αιώνα που υπάρχει στην περιοχή», είπε ο Φιλ Ρόμπερτσον, του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που χαρακτήρισε τους νέους νόμους απεχθείς.

Η είδηση βέβαια κάθε άλλο παρά ως έκπληξη ήρθε για το Μπρουνέι, μία από τις πιο συντηρητικές χώρες, στην οποία για παράδειγμα απαγορεύεται η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ, ενώ εφαρμόζει με αυστηρότητα τους περιορισμούς του Ισλαμισμού.

Πηγή: AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ