CINETROLL: Επιτέλους, ήρθε και σε ελληνικό σινεμά το καλύτερο και πιο ακριβό 3D σύστημα – Αυτό που έχουν και στις Κάννες - iefimerida.gr

CINETROLL: Επιτέλους, ήρθε και σε ελληνικό σινεμά το καλύτερο και πιο ακριβό 3D σύστημα – Αυτό που έχουν και στις Κάννες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, θέλει το 3D του ανάγλυφο και χορταστικό. Κάτι που δεν συμβαίνει με τα μεσοβέζικα συστήματα των περισσότερων αιθουσών της Αθήνας. Με μία υπέροχη εξαίρεση.

Ας μην μπούμε στο διάλογο του αν το 3D σαν κατάσταση αξίζει ή όχι. Και το λέω αυτό γιατί έχω επιχειρήματα σε κουβάδες, τόσο υπέρ όσο και κατά. Τα οποία επιχειρήματα αφ' ενός τα έχω ξανά πει από αυτήν εδώ τη στήλη, αφ' ετέρου θα μπούμε σε τεχνική βαρεμάρα. Παρ' όλα αυτά (και με όλες τις μαλακίες που έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο θέμα για εύκολα χρήματα) υπάρχουν μερικές ταινίες, που πραγματικά, αν δεν τις έχεις δει σε 3D, δεν έχεις δει την ταινία. Από τον «Αvatar» μέχρι την οσκαρική «Ζωή του Πι» και λίγο αργότερα μέσα στην χρονιά, το αριστουργηματικό «Gravity».

Μου έχει τύχει να δω την ίδια ταινία 3D σε δύο και τρεις διαφορετικές αίθουσες. Με το οπτικό αποτέλεσμα, εντελώς διαφορετικό. Γιατί είναι διαφορετική η τεχνολογία που χρησιμοποιείται. Τύπου πχ βγαίνει το μπαλάκι από την οθόνη και στη μια αίθουσα το βλέπεις απλά να μπαίνει πιο μέσα στην οθόνη.

Kαι κάπου εκεί, «εγένετο φως» με την μοναδική αίθουσα στην Αθήνα, που έχει το 3D σύστημα του κόσμου που χρησιμοποιούν και στις Κάννες. Το XPAND 3D. Με πανάκριβα γυαλιά state of art, τα οποία ενεργοποιούνται με μπαταρίες μέσα τους λαμβάνοντας σήμα από πομπό στο θάλαμο προβολής για να σου κάνει τα μάτια σου τρισδιάστατα. Μιλάμε για τεράστια επένδυση που όχι τυχαία, χάνει έδαφος λόγω κόστους. Αλλά σαν απόλαυση θεάματος και πιστότητας εικόνας, πιο πολύ πεθαίνεις.

Μόνο ένας κινηματογράφος στην Αθήνα, έχει ρισκάρει αυτό το κόστος. Το ανακαινισμένο, ολόφρεσκο και τόσο σοφιστικέ στον σχεδιασμό του CAPITOL 3D CINEMA στο εμπορικό κέντρο CAPITOL MALL. Κέντρο καρακέντρο, Ιουλιανού και Γ Σεπτεμβρίου. Συστεγαζόμενο με το μοναδικό στην Ελλάδα, 'Μουσείο Αυτοκινήτου'. Το δοκίμασα το σινεμαδάκι (σινεμαδάρα) και έπαθα. Με μια χάι τεκ εντελώς αμφιθεατρική αίθουσα, που όπου και να κάτσεις, τα βλέπεις όλα σαν να σε βλέπουνε κι εκείνα.

Ήχος εικόνα; Πιο πολύ ευκρίνεια πεθαίνεις, με την αμφιθεατρικότητα του χώρου να «κυλάει» ήχο και εικόνα σε εκβιαστικό στροβιλισμό ψυχαγωγικού τυφώνα (3D ή 2D). Δοκίμασέ το εγγυημένα, είναι κούκλα, είναι προς ανακάλυψη, είναι στο κέντρο και πολύ σύντομα θα γίνει επίκεντρο. Το Cinetroll, είναι συνέχεια εκεί, ερωτευμένο με πάθος μαζί του.

* CAPITOL 3D CINEMA @ CAPITOL MALL – Ιουλιανού 33 – 35 & Γ Σεπτεμβρίου. Τηλέφωνο: 2108210038 - https://www.facebook.com/CineCapitol

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ