Ενας δόκτωρ φιλοσοφίας και ένας ιστορικός παράγουν αγουρέλαιο, μέλι, γλυκά: Είναι οι Greek Artisans - iefimerida.gr

Ενας δόκτωρ φιλοσοφίας και ένας ιστορικός παράγουν αγουρέλαιο, μέλι, γλυκά: Είναι οι Greek Artisans

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το θυμαρίσιο μέλι τους σαγήνευσε τον Γούντι Άλεν. Τα αμπελόφυλλά τους είναι σκέτο μετάξι. Τα γλυκά του κουταλιού τους φέρνουν επανάσταση. Το αγουρέλαιό τους είναι μοναδικό στον κόσμο. Ο Χρήστος Καρράς και ο Δημήτρης Πόρτολος σαρώνουν με τα προϊόντα τους τη ρουτίνα της σύγχρονης αστικής ζωής.


Ένας πρώην οινοποιός και δόκτωρ φιλοσοφίας και ένας ιστορικός καλλιεργούν

Ο Δημήτρης Πόρτολος είναι επιχειρηματίας, αλλά και ιστορικός, συνιδρυτής και γενικός γραμματέας του Ελληνικού Λογοτεχνικού Ιστορικού Αρχείου. Ο Χρήστος Καρράς ήταν οινοπαραγωγός των εξαιρετικών Chateau Carras, αλλά έχει στο ενεργητικό του σπουδές φιλοσοφίας στη Σορβόννη, όντας παράλληλα και μουσικός.

Οι δύο τους συνέδεσαν τις επαγγελματικές τους τύχες το 1997, πίνοντας τα πρώτα μπουκάλια του εξαιρετικού Syrah του Καρρά πριν ακόμη κυκλοφορήσουν στην αγορά ως «Greek Artisans» τις ελληνικές γεύσεις.

Εξάγονται σε δέκα χώρες
Oι «Greek Artisans» των Χρήστου Καρρά και Δημήτρη Πόρτολου -εξάγονται σε δέκα χώρες σε τέσσερις ηπείρους- εκφράζουν μια προχωρημένη γαστρονομική αισθητική, που προβάλλει τη φυσική γεύση των φρούτων, χωρίς να πνίγει το άρωμά τους στη ζάχαρη, όπως δυστυχώς συμβαίνει με τη μεγάλη πλειοψηφία των παραδοσιακών γλυκισμάτων. Γι αυτό ακριβώς όμως κάνουν τόσο μεγάλο σουξέ στα διάσημα ελληνικά εστιατόρια «MiIos», στη Νέα Υόρκη και στο Μόντρεαλ. Εκεί, όπου δοκίμασε το θυμαρίσιο μέλι «Greek Artisans» ο Γούντι Άλεν και έστειλε γράμμα συγχαρητηρίων.

Στατήρ, ο θεός των λαδιών
Με περισσότερα από τριάντα ελληνικά προϊόντα και άλλα τόσα -βιολογικά κυρίως- εισαγόμενα, η «Στατήρ» έχει ένα δυνατό ρεπερτόριο βασικών ντελικατέσεν και ημιέτοιμων φαγητών. Η γκάμα των βιολογικών προϊόντων ενώνεται κάτω από την ομπρέλα του έξυπνου σήματος «Διά Βίου».
«Στις συνταγές μας δεν βάζουμε δέκα συστατικά απλώς για να εντυπωσιάσουμε και ύστερα ότι βγει», λέει ο Δημήτρης Πόρτολος στο athinorama.gr. «Χρησιμοποιούμε λιγότερα και σε αναλογίες τέτοιες, που το καθένα να διατηρεί την προσωπικότητά του και να υπάρχει αρμονία στη σύνθεση. Να συνδυάζονται, δηλαδή, περισσότερο, παρά να αναμιγνύονται».

Τα άλλα προϊόντα
Η άλλη κατηγορία των "Greek Artisans" είναι παραδοσιακά προϊόντα, ταυτισμένα με την Ελλάδα: καλαματιανές ελιές υπέροχα αρωματισμένες με πορτοκάλι και κάρδαμο ένα εκρηκτικό vτιπ με λιαστές ντομάτες και κάππαρη μια πάστα από καλαματιανές ελιές. Και βέβαια στην γκάμα υπάρχει το μοναδικό αγουρέλαιο Χαλκιδικής της «Στατήρ». Το άρωμά του σου σπάει τη μύτη -σαν να έχεις την ελιά φυτεμένη μέσα στο μπουκάλι-, ενώ η πιπεράτη γεύση του με τη σοφιστικέ πικράδα σε κάνει να το τρως και να το σκέφτεσαι..

45 Michalakopoulou str.,
GR115 28 Athens, Greece
Tel.(+30) 210 7258394
Fax (+30) 210 7249711

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ