Το Nissan Zeod RC είναι το πιο περίεργο αγωνιστικό του κόσμου - iefimerida.gr

Το Nissan Zeod RC είναι το πιο περίεργο αγωνιστικό του κόσμου

Το Nissan Zeod RC είναι το πιο περίεργο αγωνιστικό του κόσμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι μαχητικό τζετ, ούτε dragster ούτε παιδικό παιχνίδι. Το Zeod RC, που παρουσιάστηκε στην έδρα της Nissan στη Yokohama, είναι το αγωνιστικό με το οποίο η ιαπωνική εταιρεία θα μετέχει στις περίφημες 24 Ώρες του Le Mans το 2014.

Μάλιστα σε σχέση με κάποιες προηγούμενες φωτογραφίες του η τελική του μορφή είναι ακόμα μια εξεζητημένη, κυρίως σε ότι αφορά τη μεγάλη φτερούγα στην οροφή αλλά και τις εισαγωγές αέρα πάνω από τα φτερά των πίσω τροχών του.

Προφανώς όλα αυτά θα το βοηθούν να μένει στο έδαφος και να μην απογειωθεί –λόγω σχήματος που θυμίζει Phantom- όταν θα πιάνει τα 300 στη μεγάλη ευθεία Mulsanne, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι μπορεί να ολοκληρώσει ένα γύρο (μήκους 13.269 μέτρων) κινούμενο αποκλειστικά ηλεκτρικά και σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Ο οδηγός του πάντως μπορεί να επιλέξει είτε την καθαρά ηλεκτρική κίνηση είτε τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης με το turbo.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στη Nissan δόθηκε η περίφημη θέση Garage 56 των πιτ, η οποία κατοχυρώνεται στο τεχνολογικά πιο προηγμένο και καινοτόμο αγωνιστικό. Αυτό βέβαια δεν έμεινε χωρίς σχολιασμό από τους ανταγωνιστές των Ιαπώνων, οι οποίοι ισχυρίζονται πως στην ουσία το κόνσεπτ του Zeod RC δεν διαφέρει από αυτό του (σχεδόν) εξίσου περίεργου Deltawing του 2012 και ότι η υβριδική του τεχνολογία είναι η ίδια με αυτή του ταπεινού Leaf.

Το Nissan Zeod RC είναι το πιο περίεργο αγωνιστικό του κόσμου | iefimerida.gr 0
Το Nissan Zeod RC είναι το πιο περίεργο αγωνιστικό του κόσμου | iefimerida.gr 1
Το Nissan Zeod RC είναι το πιο περίεργο αγωνιστικό του κόσμου | iefimerida.gr 2
Το Nissan Zeod RC είναι το πιο περίεργο αγωνιστικό του κόσμου | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ