Το σχέδιο Β για την αντιμετώπιση των πιέσεων της Τρόικα για νέα μέτρα - iefimerida.gr

Το σχέδιο Β για την αντιμετώπιση των πιέσεων της Τρόικα για νέα μέτρα

Το σχέδιο Β για την αντιμετώπιση των πιέσεων της Τρόικα για νέα μέτρα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Παρομοιάζοντας το οκτάμηνο που ακολουθεί με «κόλαση», ο Γιάννης Στουρνάρας, το επιτελείο του αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία που βρίσκονται στη "πρώτη γραμμή", ετοιμάζονται για το μπρα ντε φερ με τη Τρόικα κατ' αρχήν για τον Προϋπολογισμό του 2014, με πρώτη γραμμή άμυνας ότι τα νέα στοιχεία και οι προβολές που έχουν γίνει, δείχνουν ότι το "κενό" τείνει να εξαφανιστεί.Για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, όπου κατά γενική ομολογία παρατηρείται το σοβαρότερο πρόβλημα κυρίως λόγω της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης κατά 1 δισ ευρώ, το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι το όποιο "κενό" μπορεί να καλυφθεί με οργανωτικά μέτρα, όπως η διασταύρωση των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβάλουν οι εργοδότες, με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ για τον εντοπισμό της εισφοροδιαφυγής. Αντιθέτως, η Τρόικα παρά το ότι έχει... "θεοποιήσει" τέτοιου είδους παρεμβάσεις, τώρα επιμένει στη συνταγή των νέων περικοπών.

Στην Άμυνα, αναζητούνται ισοδύναμα για τη κάλυψη του "κενού" που άφησε η αποφυγή των περικοπών σε απόστρατους και εν ενεργεία ένστολους. Στην Υγεία, το Υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει επαρκείς τις περικοπές που έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός στη φαρμακευτική δαπάνη και αποδοτικό το "κούρεμα" στους προμηθευτές. Αντιθέτως, η Τρόικα εντείνει τη πίεση για μεγαλύτερη και ταχύτερη μείωση των τιμών στα γενόσημα, θεωρώντας ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Στο πεδίο της Φοροδιαφυγής, σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιεί ως "εργαλείο" ειδική Μελέτη του ΔΝΤ για την εκτίναξη των εσόδων στις περιόδους ανάκαμψης,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ