Αυτό είναι το πια απομονωμένο νησί της Ευρώπης – Απέκτησε ρεύμα μόλις το 1963 [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτό είναι το πια απομονωμένο νησί της Ευρώπης – Απέκτησε ρεύμα μόλις το 1963 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρίσκεται στο πορτογαλικό αρχιπέλαγος των Αζορών και δημιουργήθηκε από ένα ηφαίστειο, το οποίο ήταν το τελευταίο ενεργό, περίπου δύο εκατομμύρια χρόνια πριν.

Πρόκειται για το Corvo Island, το πιο απομονωμένο νησί της Ευρώπης με μήκος 17 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ανακαλύφθηκε γύρω στο 1450, αλλά μέχρι τον 16ο αιώνα δεν ασχολήθηκε κανείς επίσημα με αυτό επειδή το νησί ήταν πολύ απομονωμένο. Μάλιστα έλαβε ηλεκτροδότηση μόλις το 1963, ενώ τα πρώτα καλώδια τηλεφώνου έφτασαν εκεί το 1973.

Ο πληθυσμός του αριθμεί σήμερα περίπου 468 κατοίκους, που ασχολούνται με την αλιεία και τη γεωργία, ενώ η τουριστική του ανάπτυξη είναι περιορισμένη, για όσους επιθυμούν απόλυτη ηρεμία και γαλήνη. Οι παραλίες, οι μικροί όρμοι και τα κλειστά λιμανάκια προσφέρουν τη δυνατότητα για μοναδικές βουτιές στο απόλυτο γαλάζιο, ενώ οι ντόπιοι φημίζονται για τη φιλοξενία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι αποτελούν μια δεμένη «οικογένεια» και ο η έννοια «ανασφάλεια» είναι άγνωστη γι' αυτούς. Μπορούν λοιπόν να κοιμούνται κάθε βράδυ με τις πόρτες και τα παράθυρα ξεκλείδωτα – στην κυριολεξία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ