ΔΝΤ: Εμείς δεν πιέζουμε για νέα μέτρα – Ο Μόρς είναι ο αρχηγός της Τρόικα - iefimerida.gr

ΔΝΤ: Εμείς δεν πιέζουμε για νέα μέτρα – Ο Μόρς είναι ο αρχηγός της Τρόικα

ΔΝΤ: Εμείς δεν πιέζουμε για νέα μέτρα – Ο Μόρς είναι ο αρχηγός της Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνείται κατηγορηματικά ότι πιέζει την ελληνική πλευρά για τη λήψη νέων μέτρων ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό το 2014.

Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», πηγές του Ταμείου αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν να δηλώνει η επικεφαλής, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και ο Τόμσεν να πιέζει στην Ελλάδα.

Αλλη πηγή του Ταμείου επισημαίνει με νόημα ότι «αρχηγός» της τρόικας είναι ο Ματίας Μορς, ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο, αναφέροντας μάλιστα με νόημα ότι είναι κάτι που ξεχνούν οι Έλληνες.

Από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τονίζουν ότι ενδεχόμενη πτώση της παρούσας κυβέρνησης θα σήμαινε αυτομάτως έναν μακρύ προεκλογικό αγώνα για την Ελλάδα, χωρίς να εφαρμόζεται το πρόγραμμα και την οικονομία να επιστρέφει στο σημείο μηδέν.

Υπενθυμίζουν δε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με την Κριστίν Λαγκάρντ ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί νέα μέτρα, ενώ το ίδιο επανέλαβε και στην τηλεφωνική του επικοινωνία με την διευθύντρια του Ταμείου μετά την έκθεση του ΔΝΤ που έκανε λόγο για λήψη μέτρων 6,5 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ