Στο σφυρί σκελετός σπάνιου δεινόσαυρου: Βρετανική εταιρεία δημοπρατεί αρχαιολογικά ευρήματα - iefimerida.gr

Στο σφυρί σκελετός σπάνιου δεινόσαυρου: Βρετανική εταιρεία δημοπρατεί αρχαιολογικά ευρήματα

Στο σφυρί σκελετός σπάνιου δεινόσαυρου: Βρετανική εταιρεία δημοπρατεί αρχαιολογι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκελετό σπάνιου δεινόσαυρου βγάζει στο σφυρί Βρετανικός οίκος δημοπρασιών, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την αρχαιολογική κοινότητα. Συγκεκριμένα, ο οίκος Summer's Place θα δημοπρατήσει τον σκελετό της Misty, ενός δεινοσαύρου, μήκους 17 μέτρων και ηλικίας 150 ετών.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της δημοπρασίας, η Misty είναι ίσως ο πληρέστερος σκελετός φυτοφάγου Διπλόδοκου που έχει βρεθεί ποτέ. Τον σκελετό εντόπισαν τα παιδιά του παλαιοντολόγου Ράιμοντ Αλμπερσντέρφερ στην περιοχή Ντάνα Κουάρι, μαζί με απολιθώματα ενός Ιχθυόσαυρου και μια συλλογή οστών εξαφανισμένων πτηνών Ντόντο, τα οποία θα δημοπρατηθούν επίσης στις 27 Νοεμβρίου.

Οπως υποστηρίζει ο οίκος Summer's Place, εφόσον τα απολθώματα βρέθηκαν σε ιδιωτική περιοχή, η αγοραπωλησία τους είναι απολύτως νόμιμη, ωστόσο το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις φέρνοντας εκ νέου στο προσκήνιο το θέμα του κατά πόσο είναι ηθικό και σωστό να πωλούνται τόσο σπάνια απολιθώματα.

Ο Διπλόδοκος αναμένεται να πιάσει τα 640.000 δολάρια στη δημοπρασία, ωστόσο προς το παρόν εκτίθεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Ουάσιγκτον αποτελείται από οστά δυο σκελετών, ενώ στηρίζεται και σε προσθετικά μέλη από γύψο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ