Μπακογιάννη σε Χατζηδάκη: Ο επενδυτικός νόμος δεν είναι «ούτε fast ούτε track» - iefimerida.gr

Μπακογιάννη σε Χατζηδάκη: Ο επενδυτικός νόμος δεν είναι «ούτε fast ούτε track»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξάμηνη καθυστέρηση στην υλοποίηση του επενδυτικού νόμου κατήγγειλε η Ντόρα Μπακογιάννη με ερώτησή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκη, ο οποίος υποστήριξε από την πλευρά του ότι... «ο επενδυτικός νόμος λειτουργεί κανονικά».Σύμφωνα με τον υπουργό έχουν εκδοθεί όλες οι απαιτούμενες εγκύκλιοι, ενώ το το πρώτο εξάμηνο του 2013 έχουν κατατεθεί 40% περισσότερα επενδυτικά σχέδια σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2012. Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «σε εμάς έχουν κατατεθεί 39 σχέδια και έχουν αξιολογηθεί όλα. Στην Περιφέρεια έχουν κατατεθεί 92 και έχουν αξιολογηθεί τα 68».

Η βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην διαφήμιση που έγινε για το fast track, λέγοντας ότι «ούτε fast είναι, ούτε track» και υποστήριξε ότι έχουν κατατεθεί 10 επενδυτικά σχέδια, από τα οποία κανένα δεν εγκρίθηκε, καθώς είναι όλα υπό αξιολόγηση. Σημείωσε ότι και επενδυτικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί το 2012 δεν έχουν εγκριθεί και σχολίασε πως «δεν είναι λογικό να περιμένουμε 7 ή 22 μήνες» για να εγκριθεί μία επένδυση.

«Δεν υπάρχει κανένα κενό. Οι διατάξεις του επενδυτικού νόμου εφαρμόζονται. Υποβάλλονται σχέδια, αξιολογούνται, προχωρούν», απάντησε ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι «δεν σημαίνει ότι είμαστε σε επενδυτική άνοιξη, προφανώς, αλλά κάτι έχει αρχίσει να κινείται». Υπενθύμισε ακόμη την πρόθεση για επενδύσεις από εταιρείες όπως η Hewlett Packard, Phillip Morris, κ.α.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ