Η νέα μόδα που τρελαίνει τους άντρες -Η χωρίστρα debonair στο πλάι [εικόνες] - iefimerida.gr

Η νέα μόδα που τρελαίνει τους άντρες -Η χωρίστρα debonair στο πλάι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν ξέρουμε αν έχετε αντιληφθεί την επιστροφή της χωρίστρας στο πλάι που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της στα κεφάλια αρκετών σταρ, όπως οι Daniel Radcliffe, Ryan Gosling και David Beckham.


Η χωρίστρα στο πλάι, άλλωστε, ήταν σήμα κατατεθέν ηθοποιών όπως ο Gary Grant, ο Clark Gable και ο Robert Redford. Ηταν, επίσης, το hip look των παππούδων μας. Καθώς και το καταναγκαστικό κούρεμα το οποίο επέβαλλαν οι παππούδες στους μπαμπάδες μας προκειμένου να μην γίνουν τεντιμπόηδες. Με την εμφάνιση των Beatles, η δικτατορία της χωρίστρας κατέρρευσε. Και για πολλές δεκαετίες, το κούρεμα αυτό θεωρούνταν ξενέρωτο, clean-cut και παλαιομοδίτικο.
Σήμερα, η χωρίστρα στο πλάι είναι και πάλι στη μόδα, και το κούρεμα αποκαλείται και πάλι debonair. Στην καθιέρωση του στυλ αυτού συνέβαλαν πολλοί, από τον John Hamm των Μad Men ώς τον Leonardo DiCaprio του Μεγάλου Γκάτσμπι. Ο Βρετανός δημοσιογράφος, συγγραφέας και style guru Peter York, πάντως, πιστεύει ότι η επιστροφή του συγκεκριμένου κουρέματος υποδηλώνει μια έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύγχρονο κόσμο. Οπως εξηγεί: «Η χωρίστρα στο πλάι χαρίζει στον άντρα μια βαρύτητα. Δείχνει πειθαρχημένος, ότι έχει τον έλεγχο, ακόμα κι αν ο κόσμος γύρω του -ή η ζωή του- καταρρέει». Γράφει ο κομμωτής Σταμάτης Καραΐσκος στην Ημερησία

Αυτός είναι ο βρετανός δημοσιογράφος Peter York:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόδα μαλλιά σταρ άντρες χωρίστρα πλάι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ