Πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του κινητού και άλλων συσκευών - iefimerida.gr

Πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του κινητού και άλλων συσκευών

Πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά ακούγονται για την βλαβερή επίδραση των Ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων του κινητού, των ασύρματων συσκευών, του microwave, αλλά και της ηλιακής ακτινοβολίας στον οργανισμό. Τις συνέπειες του ηλεκτρομαγνητισμού στον οργανισμό παρουσίασε πρόσφατα η Γαλλική Εθνική Υγειονομική Υπηρεσία (ΑΝSΕS).

Σύμφωνα με την έρευνα της ANSES, η οποία βασίζεται σε περισσότερες από 300 επιστημονικές μελέτες που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνές επίπεδο από το 2009, «τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δεν έχουν κάποια αποδεδειγμένη υγειονομική επίδραση στον οργανισμό, όμως καταδεικνύουν, με περιορισμένα επίπεδα απόδειξης, διάφορες βιολογικές επιδράσεις»

Βιολογικές επιδράσεις θεωρούνται οι μη-παθολογικές αλλαγές στον οργανισμό ενός ανθρώπου ή ενός ζώου, όπως για παράδειγμα η αλλαγή του μεγέθους της κόρης του ματιού μίας γάτας όταν εκτίθεται σε φως ή σε σκοτάδι.

Στις βιολογικές επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων που παρατήρησε η ANSES αφορούν τις γνωστικές λειτουργίες του οργανισμού, όπωςγια παράδειγμα τον προσανατολισμό, τον ύπνο και την ανδρική γονιμότητα, προκαλώντας αλλαγή των κυτταρικών παραμέτρων των σπερματοζωαρίων.

Οσο για την πιθανή καρκινογόνα επίδραση της συχνής χρήσης κινητού τηλεφώνου, ορισμένες επιδημιολογικές μελέτες που έχουν δημοσιευθεί από το 2009 και μετά, δείχνουν «έναν εν δυνάμει κίνδυνο για τους εντατικούς χρήστες του κινητού», όμως δεν αποδεικνύεται πως υπάρχει απαραίτητα σχέση αιτιότητας, σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ