Οι Ελληνες «σηκώνουν» τις καταθέσεις τους για να πληρώσουν τους φόρους και το χαράτσι- 1 δισ. ευρώ έκαναν «φτερά» τον Σεπτέμβριο - iefimerida.gr

Οι Ελληνες «σηκώνουν» τις καταθέσεις τους για να πληρώσουν τους φόρους και το χαράτσι- 1 δισ. ευρώ έκαναν «φτερά» τον Σεπτέμβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φτερά» από τις τράπεζες κάνουν οι καταθέσεις των Ελλήνων, καθώς λόγω των μεγάλων φορολογικών υποχρεώσεων οι καταθέτες «σήκωσαν» μόνο τον Σεπτέμβριο 1 δισ. ευρώ.

Οπως εκτιμούν οι τράπεζες, το φθινόπωρο άρχισε πολύ ακριβά για τους Ελληνες, καθώς η εκτίναξη των φορολογικών βαρών και οι αυξημένες υποχρεώσεις όπως ο φόρος εισοδήματος και το «χαράτσι» οδήγησαν σε μείωση 1 δισ. ευρώ στις καταθέσεις των τραπεζών τον Σεπτέμβριο, ενώ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου έχουν πληρωθεί συνολικά μέσω των τραπεζών φόροι ύψους 2 δισ. ευρώ, αναφέρει η Καθημερινή.

Με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες θα υποχωρήσουν κάτω από τα 162,2 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο με τάση μάλιστα περαιτέρω συρρίκνωσης, λόγω της καθυστέρησης στην εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος, η οποία οδηγεί στη συσσώρευση όλων των υποχρεώσεων τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ