Τετράωρη στάση εργασίας σε εννέα νοσοκομεία της Αττικής - iefimerida.gr

Τετράωρη στάση εργασίας σε εννέα νοσοκομεία της Αττικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι προχωρούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα εννέα νοσοκομεία στην Αττική, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καταργήσεις τμημάτων και την κινητικότητα υγειονομικού προσωπικού.Στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.Πρόκειται για τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Πολυκλινική, Δυτική Αττική, Πατησίων, Αμ. Φλέμιγκ, 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, Σισμανόγλειο, Αγ. Σάββας και Αττικόν.

Σχετικά με την απορρόφηση των 1.665 υπαλλήλων σε γειτονικά νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε ότι, όπως προκύπτει από τους πίνακες μετακίνησης προσωπικού, 15 νοσηλεύτριες που υπηρετούσαν σε καταργημένα νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, μετακινούνται σε νοσοκομεία της Αττικής.Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) οχτώ νοσοκομεία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «κατέβασαν ρολά, στερώντας από το ΕΣΥ 650 κλίνες και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Έλληνες τις έχουν περισσότερο ανάγκη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ