Ελληνας άστεγος στο BBC: Η κρίση θα σκοτώνει μια ολόκληρη γενιά στη χώρα - iefimerida.gr

Ελληνας άστεγος στο BBC: Η κρίση θα σκοτώνει μια ολόκληρη γενιά στη χώρα

Ελληνας άστεγος στο BBC: Η κρίση θα σκοτώνει μια ολόκληρη γενιά στη χώρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφιέρωμα στην ελληνική μεσαία τάξη που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την κρίση κάνει το BBC στο οποίο μιλά ένας άστεγος που μένει σε καταφύγιο και βασίζεται στα γεύματα οργανώσεων για να επιβιώσει.Ένας άστεγος καλλιτέχνης, ο Λίο όπως αναφέρεται από το BBC, ζει σε καταφύγιο εδώ και δύο χρόνια και διαπιστώνει ότι το διάστημα αυτό, έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών, από την μεσαία τάξη, που ζητούν βοήθεια για να τα βγάλουν πέρα.

«Πριν δυο χρόνια, τα γεύματα που προσφέρονταν δις εβδομαδιαίως ήταν 35-50. Τώρα έχουν φτάσει τα 220» λέει ο Λίο, επισημαίνοντας ότι έχει αλλάξει το προφίλ των ανθρώπων που προσφεύγουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Είναι άνθρωποι που έχασαν την δουλειά τους, έχασαν τα σπίτια τους και παρότι είναι πρόθυμοι να κάνουν «ο,τιδήποτε» για να εξασφαλίσουν ένα μικρό εισόδημα, ακόμη και αυτό το «ο,τιδήποτε» δεν υπάρχει πλέον.

«Κατά την γνώμη μου η λιτότητα θα διαρκέσει για μια ολόκληρη γενιά. Με άλλα λόγια πρόκειται για μια χαμένη γενιά» λέει ο άστεγος καλλιτέχνης, τονίζοντας ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να επιβιώνεις σε ένα καταφύγιο, χωρίς εισόδημα, χωρίς ιδιωτικότητα και τις περικοπές που έχουν μειώσει στο ελάχιστο τις συντάξεις και τους μισθούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ