Γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης ΧΑ: Εφοπλιστές μας έδιναν χρήματα -Οι βουλευτές διακινούσαν όπλα - iefimerida.gr

Γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης ΧΑ: Εφοπλιστές μας έδιναν χρήματα -Οι βουλευτές διακινούσαν όπλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολύ σοβαρές καταγγελίες όσον αφορά την φημολογία περί οπλισμού της Χρυσής Αυγής, την χρηματοδότησης από εφοπλιστές, αλλά και την διαμάχη με κυκλώματα τη νύχτας κάνει ένας μάρτυρας- κλειδί, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως είναι δημοσιογράφος και γραμματέας μιας Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α., στα νότια προάστια.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος για άλλη υπόθεση, έδωσε στοιχεία για διακίνηση όπλων του νεοναζιστικού κόμματος αλλά και για άλλες παράνομες δραστηριότητες, ενώ επίσης φέρεται να υποστήριξε πως το κόμμα χρηματοδοτείται από δύο «μεγάλους εφοπλιστές» ωστόσο όπως δηλώνει μέχρι στιγμής δεν έχει διασταυρώσει τα στοιχεία, αναφέρει η εφημερίδα το «Εθνος».

Στην κατάθεση του στους ανακριτές ο μάρτυρας χαρακτήρισε «ύποπτες» δύο εκρήξεις στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιά, αναφερόμενος σε «κυκλώματα της νύχτας» και όχι σε «αναρχοαριστερούς». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι είναι άξιο διερεύνησης ζήτημα οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιώς το 2012 και το 2013, μιας και οι δύο εκρήξεις έγιναν σε γραφεία που τυχαία υπεύθυνος ήταν ο Γιάννης Λαγός. Θεωρώ ότι ο τύπος εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπει σε πρακτικές μπράβων της νύχτας και όχι αναρχοαριστεριστών».

Τι κατέθεσε για την διακίνηση όπλων

Παράλληλα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στον κρυφό οπλισμό του ακροδεξιού κόμματος και τόνισε: «Πράγματι θεωρώ ότι υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της ΧΑ. Τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ όπως αντιλαμβάνομαι. Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό... Ένα τέτοιο όχημα εμφανίσθηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος. Όταν το είδα εγώ ήταν κενό, γνωρίζω όμως ότι χρησιμοποιείτο σε πάρα πολλές διαδρομές για τις οποίες όμως δε γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο. Με αυτό το φορτηγό είχε γίνει μια μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ