Στους δρόμους οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί -24ωρη απεργία κατά των απολύσεων - iefimerida.gr

Στους δρόμους οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί -24ωρη απεργία κατά των απολύσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τρίτη, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με κύριο αίτημα την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας βάσει της οποίας «επιχειρείται να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Οι απεργοί θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων. «Ήδη έχουν κλειστεί ραντεβού της Ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, καθώς και με το προεδρείο της Βουλής, ενώ αναμένουμε απαντήσεις από τα άλλα κόμματα» αναφέρει η ΟΙΕΛΕ.Τα μέλη της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος) θα συγκεντρωθούν στις 11:00 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στη συμβολή των οδών Χαλκοκονδύλη και Πατησίων και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου θα αποδώσουν σχετικό ψήφισμα.

Παράλληλα, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών.Η ΟΙΕΛΕ έχει υποβάλει αίτηση ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία πρόκειται να συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Το ΣτΕ έχει αναστείλει προσωρινά, με απόφασή του, την εφαρμογή της εγκυκλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ