Μηνυτήρια αναφορά από ΠΟΣΠΕΡΤ για το ανταποδοτικό τέλος - iefimerida.gr

Μηνυτήρια αναφορά από ΠΟΣΠΕΡΤ για το ανταποδοτικό τέλος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μηνυτήρια αναφορά για το ζήτημα του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όπως υποστηρίζει, από το τέλος «είχε αφαιρεθεί παρανόμως το 25% για την ενίσχυση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με συνέπεια την τεράστια οικονομική ζημία της ΕΡΤ (75 εκατ. ευρώ μόνο το 2012) που συνετέλεσε στην παράνομη απόφαση εκ μέρους της Κυβέρνησης, για την κατάργησή της (εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ)».

Με τη μηνυτήρια αναφορά, η Ομοσπονδία ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες επί παντός υπευθύνου για το θέμα και γενικότερα για τη λειτουργία και την εποπτεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δήλωσε ότι η αναφορά θα εξεταστεί αμέσως και θα διαταχθούν τα νόμιμα.

Παράλληλα, αναφερόμενη στη Δημόσια Τηλεόραση, η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει λόγο για «όργιο αντισυνταγματικότητας και εργασιακής και διαχειριστικής παρανομίας». «Η λειτουργία κυβερνητικής υπηρεσίας (υπουργείο Οικονομικών) ως δήθεν "φορέα δημόσιας τηλεόρασης" για πρώτη φορά μετά τα τη δικτατορία και την ΥΕΝΕΔ, συνοδεύτηκε από την πρώτη στιγμή με παρανομίες, που ήδη διερευνά η Εισαγγελική Αρχή», αναφέρει και υποστηρίζει ότι «με τις τελευταίες ρυθμίσεις παραβιάζεται ασύστολα και κατάφωρα κάθε έννοια νομιμότητας στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ