ΗΠΑ: Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Κύπρου να διαμοιραστούν με ίσο τρόπο από τις δύο κοινότητες - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Τα αποθέματα φυσικού αερίου της Κύπρου να διαμοιραστούν με ίσο τρόπο από τις δύο κοινότητες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι φυσικές πηγές της Κύπρου θα πρέπει να διαμοιραστούν με ίσο τρόπο και από τις δύο κοινοτήτες στο νησί, υποστήριξε ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία Τζον Κένινγκ, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθό των κατεχομένων, Μπαϊράκ, για το θέμα του φυσικού αερίου.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Μπαϊράκ των κατεχομένων, ο κ. Κένινγκ σημείωσε ότι ο ρόλος της χώρας του είναι να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να δουν προσεκτικά και να αξιολογήσουν τις ευκαιρίες. Θα είναι επίσης υποβοηθητικός για το πώς μπορούν να αλλάξουν τις υφιστάμενες θέσεις για να μπορέσουν να επωφεληθούν οι πλευρές από τα οφέλη που θα γεννήσει η λύση του Κυπριακού.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης χαρακτήρισε σημαντικές τις επισκέψεις των δύο διαπραγματευτών σε Αγκυρα και Αθήνα, λέγοντας ότι δεν συμμερίζεται τους ισχυρισμούς ότι οι Τουρκοκύπριοι θα απομονωθούν από τη διαδικασία. Όπως επεσήμανε, ο ρόλος των Τουρκοκυπρίων είναι πρωταγωνιστικός στη διαδικασία και είναι η μία εκ των δύο κοινοτήτων που θα οικοδομήσουν μια ενωμένη Κύπρο.

Ο κ. Κένινγκ υπογράμμισε επίσης ότι κανείς δεν επιθυμεί οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν από το μηδέν: «Ο Αναστασιάδης λέει ότι πρέπει να γίνει καλή προετοιμασία της διαδικασίας. Για την επιτυχία της διαδικασίας η προετοιμασία είναι σημαντική αλλά στα θέματα που υπάρχει διαφορά απόψεων είναι σημαντική να υπάρξει κίνηση και να αρχίσουμε να συζητάμε γρήγορα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ