Washington Post: Είναι η Αμερική μία φούσκα; Ποιες είναι οι ομοιότητες του «λουκέτου» με την κρίση στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Washington Post: Είναι η Αμερική μία φούσκα; Ποιες είναι οι ομοιότητες του «λουκέτου» με την κρίση στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το κυβερνητικό «λουκέτο» των ΗΠΑ και την πιθανότητα να σταματήσει η χώρα να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος της γράφει η Washington Post, η οποία παραλληλίζει κατά μια έννοια την αμερικανική κρίση και την στάση των αγορών με την αντίστοιχη στην Ελλάδα.
Σε άρθρο της με τίτλο «Είναι η Αμερική μια φούσκα;», η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ επισημαίνοντας πως «όλα λύνονται στο παρά ένα» και συγκρίνει την αμερικανική οικονομική κρίση με την ελληνική: «Ετσι είναι η φύση των οικονομικών κρίσεων. Ολα φαίνονται καλά μέχρι που -ξαφνικά- δεν είναι. Λίγους μήνες πριν η Ελλάδα αποκαλύψει το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος στον προϋπολογισμό της, τα ελληνικά ομόλογα είχαν σχεδόν την ίδια αξία ανταλλαγής με τα γερμανικά», ενώ όσον αφορά για την αντίστοιχη κρίση στις ΗΠΑ υπογραμμίζει:

«Λίγους μήνες πριν αυτή η πρώιμη κρίση ραγίσει την παγκόσμια οικονομία, οι ενυπόθηκοι τίτλοι παρέμεναν ένα ''καυτό'' αντικείμενο της Wall Street. Κάθε οικονομική κρίση απορρίπτεται στον πραγματικό χρόνο, μόνο και μόνο για να φανεί αναπόφευκτη εκ των υστέρων», σημειώνει η Washington Post και αναρωτιέται: «Είναι το πολιτικό σύστημα η πρόσφατη φούσκα; Είναι μήπως η εμπιστοσύνη των αγορών ''φουσκωμένη'' από κακές ιστορικές αναλογίες και μια ηθελημένη άγνοια των τωρινών γεγονότων;».

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην στάση των αγορών τονίζοντας πως «η επιπολαιότητα τους συνεισφέρει στο πολιτικό ρίσκο. Οπως ακριβώς η υπεραφθονία εμπιστοσύνης στο ελληνικό χρέος επέτρεψε στα προβλήματα της Ελλάδας να διογκωθούν και να γίνει μεγαλύτερη από ότι ήταν δυνατόν, η συνεχόμενη εμπιστοσύνη των αγορών στο πολιτικό σύστημα, έχει επιτρέψει στην δυσλειτουργία να κάνει μετάσταση», σημειώνει η Washington Post.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ