ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ διαμαρτύρονται για την σύλληψη του Γιώργου Παπαχρήστου- Κάνουν λόγο για «φίμωση» της δημοσιογραφίας - iefimerida.gr

ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ διαμαρτύρονται για την σύλληψη του Γιώργου Παπαχρήστου- Κάνουν λόγο για «φίμωση» της δημοσιογραφίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη είναι η διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ για την σύλληψη του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργου Παπαχρήστου, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος.

Η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ σε ανακοινώσεις τους, διαμαρτύρονται για την σύλληψη του κ. Παπαχρήστου και κάνουν λόγο για «ποινικοποίηση» της δημοσιογραφικής λειτουργίας, τονίζοντας ότι ο Πάνος Καμμένος θα μπορούσε απλά να διαψεύσει το δημοσίευμα και όχι να προβεί στην ενέργεια αυτή.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τη σύλληψη του δημοσιογράφου, μέλους της Ενώσεως, Γιώργου Παπαχρήστου, σήμερα το πρωί στα Γιάννενα. Είχε προηγηθεί, χθες βράδυ, μήνυση του Προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνου Καμμένου, για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου, με αφορμή ένα άρθρο του κ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Είναι συνήθης η πρακτική τα τελευταία χρόνια να ποινικοποιείται η δημοσιογραφική λειτουργία με σωρεία μηνύσεων και αγωγών προς δημοσιογράφους, πριν καν οι θιγόμενοι χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα: Επί παραδείγματι o κ. Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να δημοσιεύσει την άποψή του στη στήλη του δημοσιογράφου ή, αν θεωρεί ότι παραβιάζεται η δημοσιογραφική δεοντολογία, να προσφύγει στα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ και να ζητήσει αποκατάσταση της αλήθειας.

Τέλος, ακόμη κι αν η υπόθεση φτάσει στην τακτική δικαιοσύνη, μας προξενεί εντύπωση ο «ζήλος» των διωκτικών Αρχών, που έσπευσαν να συλλάβουν στα Γιάννενα τον Γιώργο Παπαχρήστο, σε ξενοδοχείο όπου διέμενε, λες κι ήταν κοινός εγκληματίας».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ

«Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, «ξενίζει ιδιαίτερα η σπουδή των διωκτικών αρχών και ο ζήλος τους για την άμεση σύλληψη του δημοσιογράφου για ένα πλημμέλημα με τη διαδικασία του αυτόφωρου αδικήματος, όταν οι ίδιες αρχές παραμένουν αδιάφορες στις σωματικές και υβριστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων παρουσία αστυνομικών οργάνων, όπως συνέβη στα δικαστήρια, από βουλευτές της Χρυσής Αυγής».
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις αρχές να σεβαστούν τη συνταγματική κατοχύρωση της ελευθερίας του Τύπου, τονίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι είναι ταγμένοι να αναζητούν και να μεταδίδουν την αλήθεια, τηρώντας αυστηρά τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ