Απεργούν την Τρίτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί - iefimerida.gr

Απεργούν την Τρίτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο, Τρίτη, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με αίτημα, μεταξύ άλλων, την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας βάσει της οποίας «επιχειρείται να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Παράλληλα, στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΟΙΕΛΕ στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή, όπου θα επιδοθεί σχετικό ψήφισμα.

Οι απεργοί θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων. «Ήδη έχουν κλειστεί ραντεβού της Ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, καθώς και με το προεδρείο της Βουλής, ενώ αναμένουμε απαντήσεις από τα άλλα κόμματα» αναφέρει η ΟΙΕΛΕ.

Η ΟΙΕΛΕ έχει υποβάλει αίτηση ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία πρόκειται να συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Το ΣτΕ έχει αναστείλει προσωρινά, με απόφασή του, την εφαρμογή της εγκυκλίου.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί διεκδικούν επίσης την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ