Bloomberg: Ο Σαμαράς έχει δύο πλεονεκτήματα για να ζητήσει πρόσθετη οικονομική βοήθεια - iefimerida.gr

Bloomberg: Ο Σαμαράς έχει δύο πλεονεκτήματα για να ζητήσει πρόσθετη οικονομική βοήθεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το επιβεβαιωμένο πλέον τρίτο πακέτο στήριξης που θα λάβει η Ελλάδα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα το διαχειριστεί ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επισημαίνει πως «ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει βγει στην επίθεση εντός και εκτός συνόρων».

Σε δημοσίευμα του, το Bloomberg σημειώνει πως ο Αντώνης Σαμαράς «επιδιώκει ενδυνάμωση την ίδια ώρα που τα φώτα της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης επιστρέφουν στη χώρα από όπου όλα ξεκίνησαν. Εχοντας συλλάβει ένα εθνικιστικό κόμμα και λέγοντας στην Ευρώπη πως οι περικοπές είναι εκτός πλάνων, ο Σαμαράς θέλει περισσότερη βοήθεια για την Ελλάδα», αναφέρεται.

Τα πλεονεκτήματα του Σαμαρά

Στη συνέχεια, το Bloomberg τονίζει πως ο πρωθυπουργός έχει «δύο πλεονεκτήματα τα οποία δεν είχαν οι προκάτοχοι του όταν ξέσπασε η κρίση», με το πρώτο να είναι το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και το δεύτερο είναι ότι προβλέπει οικονομική ανάπτυξη το 2014 για πρώτη φορά μετά το 2007.

Παράλληλα, γίνεται λόγος και για την σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με το δημοσίευμα να τονίζει πως «στην κούρσα μετ' εμποδίων του Σαμαρά, υπάρχει το ρίσκο να δημιουργηθούν επαναλήψεις των εντάσεων οι οποίες μαστίζουν την Ελλάδα εδώ και τέσσερα χρόνια».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ