Δένδιας: Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ακραία στοιχεία -Πρέπει να τα απομονώσει - iefimerida.gr

Δένδιας: Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ακραία στοιχεία -Πρέπει να τα απομονώσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την πολιτική θύελλα που ξέσπασε από την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήρθε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας με συνέντευξη του στα ΝΕΑ. Ο κ.Δένδιας υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απομονώσει και να αποβάλλει τα ακραία στοιχεία από το εσωτερικό του.«Έχω πει επανειλημμένα ότι υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακραία στοιχεία. Και έχω καλέσει τα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλει. Αν με ρωτάτε όμως αν είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ , στο σύνολό του, είναι ''άκρο'' αυτό αξιωματικά δεν μπορεί να το δεχτεί κάποιος. Ειδικά αν υπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του ελληνικού λαού», δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα ο Νίκος Δένδιας.

Δένδιας: Δεν παρακολουθείται το τηλέφωνο του Τσίπρα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ Δημήτρη Μητρόπουλου για το αν παρακολουθείται το τηλέφωνο του Αλέξη Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά «φαντάζομαι ότι αστειεύεστε», διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα έχει υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ περί παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ δεν ευσταθούν.

Παράλληλα απαντά τους υπαινιγμούς της αντιπολίτευσης για τις παρακολουθήσεις λέγοντας πως «φαντάζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπονοούμενα για το φαίνεσθαι και όχι γιατί διαθέτει πληροφόρηση πως συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Κάποιοι βρίσκονται σε αμηχανία όταν η ΝΔ καταπολέμα το νεοναζιστικό φαινόμενο

Ο υπουργός στηλιτεύει τη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στην Χρυσή Αυγή σημειώνοντας πως «ένα κομμάτι του πολιτικού κόσμου της χώρας βρίσκεται σε αμηχανία όταν βλέπει τη ΝΔ να πρωτοπορεί στην καταπολέμηση του νεοναζιστικού φαινομένου, ενώ ξεκαθαρίζει πώς δεν υπάρχει ζήτημα παρακολουθήσεων κομμάτων και βουλευτών από κρατικές υπηρεσίες.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, χρειάστηκε πολύς καιρός για να αποκωδικοποιηθεί η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής να τεκμηριωθεί η ποινική αταξία και να μπορέσει με πειστικότητα να απευθυνθεί η κυβέρνηση στο σύστημα της Δικαιοσύνης και να ζητήσει τον ποινικό κολασμό της.

Οι φράσεις του πρωθυπουργού που φωτογραφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Η κόντρα πάντως κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε χθες μετά από την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στην Κουμουνδούρου. «Η βία δεν είναι μόνο στο Πέραμα είναι και στον εμπρησμό της Marfin. Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Κανείς δεν πρέπει να την καλύπτει. Είναι επικίνδυνη η άποψη ότι υπάρχει καλή και κακή βία ή ότι είναι ηθική η βία στις Σκουριές.

Η δημοκρατία υπονομεύεται χωρίς ήπιο κλίμα. Ευθύνη όλων είναι λοιπόν να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται κάποιοι ενοχλούνται ας ενοχλούνται, όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται και οι νεοναζί θα απομονώνονται.

Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι της Marfin; Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι στις Σκουριές;» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ