Στα άκρα η αντιπαράθεση Σαμαρά - ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Στα άκρα η αντιπαράθεση Σαμαρά - ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέος πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε την Παρασκευή με αφορμή την ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στην Κουμουνδούρου, όταν, χωρίς να κατονομάζει το κόμμας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κατηγόρησε έμμεσα για εγκληματική βία. Μάλιστα, η ΝΔ αργότερα την ίδια ημέρα απαντώνας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό αρχιερέα του πολιτικού διχασμού εκτόξευσε και απειλές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι θα πρέπει να αρχίζουν να συνηθίζουν με την ιδέα της μηδενικής ανοχής στη βία.

Ολα ξεκίνηαν όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αντώνης Σαμαράς χωρίς να τον κατονομάσει έκανε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον έμμεσα για εγκληματική βία. Μάλιστα αναφέρθηκε ονομαστικά στους τρεις νεκρούς από τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin και στα επεισόδια στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές, αποδίδοντας τα γεγονότα αυτά σε ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι φράσεις του πρωθυπουργού που φωτογραφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η βία δεν είναι μόνο στο Πέραμα είναι και στον εμπρησμό της Marfin. Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Κανείς δεν πρέπει να την καλύπτει. Είναι επικίνδυνη η άποψη ότι υπάρχει καλή και κακή βία ή ότι είναι ηθική η βία στις Σκουριές.

Η δημοκρατία υπονομεύεται χωρίς ήπιο κλίμα. Ευθύνη όλων είναι λοιπόν να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται κάποιοι ενοχλούνται ας ενοχλούνται, όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται και οι νεοναζί θα απομονώνονται.

Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι της Marfin; Δεν πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι στις Σκουριές;» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Σαμαράς είναι αρχιερέας του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων»

Σε υψηλούς τόνους ήταν η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που ακολούθησε και σχολίαζε την ομιλία του πρωθυπουργού. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων, ο οποίος αποστασιοποιείται μόνο φραστικά , για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα».

Απαντώντας στα όσα υπονόησε ο πρωθυπουργός για τις πράξεις βίας φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ η Κουμουνδούρου διερωτάται στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «Ποιος ακριβώς κάλυψε κ.Σαμαρά τον εμπρησμό στη Μαρφίν; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα «δημοκρατικής ευθύνης» που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; Με το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους; Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία που διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία;»

Η ΝΔ απαντά απειλητικά στον ΣΥΡΙΖΑ

Με τη σειρά της η ΝΔ απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ με μια σκληρή ανακοίνωση μέσω της οποίας απειλεί την Κουμουνδούρου ότι θα πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει στην ιδέα της μηδενικής ανοχής στη βία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται όταν λέγονται αλήθειες. Λυπούμαστε αλλά πρέπει να συνηθίσει να τις ακούει. Ο Πρωθυπουργός είπε αλήθειες που τις γνωρίζουν όλοι. Είπε αυτονόητα πράγματα για κάθε δημοκρατική κοινωνία: ότι η δημοκρατική νομιμότητα πρέπει να διαφυλάσσεται από όλους. Ότι η βία είναι απαράδεκτη σε κάθε της μορφή. Ότι δεν υπάρχει καλή και κακή βία! Τι από όλα αυτά ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Μηδενική ανοχή στη βία και στην παρανομία! Η κοινωνία αυτό θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα...», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Και κάτι ακόμα. Μέσα στην πολυπραγμοσύνη του ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι ήδη έγιναν συλλήψεις και η Δικαιοσύνη παρέπεμψε να δικαστούν ενώπιον του εφετείου κακουργημάτων οι κατηγορούμενοι για τις δολοφονίες της Marfin», καταλήγει η ανακοίνωση της Συγγρού.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ