Για διορισμό διευθυντή από το «παράθυρο» κατηγορείται ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Νικητιάδης - iefimerida.gr

Για διορισμό διευθυντή από το «παράθυρο» κατηγορείται ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Νικητιάδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για παράβαση καθήκοντος του τέως υφυπουργού Αθλητισμού και Τουρισμού της κυβέρνησης Παπανδρέου, του Γιώργου Νικητιάδη, με το αδίκημα να αφορά αντικανονικό διορισμό στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από την αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Χαρίκλεια Χοβαρδά, κατόπιν μήνυσης από την πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης, δημοτική συμβούλου Γαλατσίου και υποψηφία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Αυλωνίτου, ο κ. Νικητιάδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ ενέκριναν την μισθοδοσία και την τοποθέτηση του του Σταύρου Χάντζου στη θέση του διευθυντή του ΕΘΚΑΕ, «ενώ γνώριζαν ότι δεν διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα».

Η μήνυση και η δικογραφία που τη συνοδεύει διαβιβάστηκαν στη Βουλή, προκειμένου να εξεταστούν με βάση τον νόμο για την ποινική ευθύνη των υπουργών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ