Το ΙΚΑ ζητάει αναδρομικά το ΕΚΑΣ δύο ετών από όσους το είχαν πάρει παράνομα - iefimerida.gr

Το ΙΚΑ ζητάει αναδρομικά το ΕΚΑΣ δύο ετών από όσους το είχαν πάρει παράνομα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επανέλεγχο των συνταξιούχων στους οποίους έχει διακοπεί η χορήγηση του ΕΚΑΣ, από την πληρωμή μηνός Αυγούστου, λόγω υπέρβασης του ορίου των 850 ευρώ το 2013, ζητεί από τις υπηρεσίες της η διοίκηση του ΙΚΑ. Ο επανέλεγχος αφορά και τη διετία 2011-2012 και όσοι συνταξιούχοι λάμβαναν το επίδομα, χωρίς να το δικαιούνται, θα κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά τα χρήματα.Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υπηρεσίες υποχρεούνται να προβούν στην αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σε μηνιαίες δόσεις των 80 ευρώ καθώς και να ελέγξουν με τα ίδια κριτήρια τα έτη 2011 και 2012, αναζητώντας αντίστοιχα ποσά ΕΚΑΣ που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως στα έτη αυτά.

Το όριο των 850 ευρώ αφορά συνταξιούχους του ΙΚΑ που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ και ταυτόχρονα, εισπράττουν σύνταξη και από άλλο ασφαλιστικό φορέα. Θεσμοθετήθηκε με το νόμο 3996/11 και ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά.

Οι διασταυρώσεις γίνονται μέσω μέσω του συστήματος «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας που έχει ταυτοχρόνως πρόσβαση σε όλες τις συντάξεις, όλων των ασφαλιστικών ταμείων, κύριες και επικουρικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ