Στον Οργανισμό για την απαγόρευση των Χημικών το Νόμπελ Ειρήνης - iefimerida.gr

Στον Οργανισμό για την απαγόρευση των Χημικών το Νόμπελ Ειρήνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το φετινό Νόμπελ Ειρήνης απονεμήθηκε στον Οργανισμό για την απαγόρευση των Χημικών (ΟΑΧΑ) απόφαση αναμενόμενη λόγω της κρίσης στη Συρία και το πρόσφατο περιστατικό με τη χημική επίθεση στη Δαμασκό.Το Νόμπελ ανακοινώθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων μία ώρα νωρίτερα από την επίσημη ανακοίνωση του Νόμπελ, επικαλούμενο ρεπορτάζ του νορβηγικού καναλιού NRK

O Οργανισμός για την απαγόρευση των Χημικών έχει έδρα τη Χάγη της Ολλανδίας και προωθεί και ελέγχει την τήρηση της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα που απαγορεύει τη χρήση των χημικών όπλων.

Ο ΟΑΧΑ δεν αποτελεί οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, αλλά συνεργάζεται με τον ΟΗΕ σε θέματα πολιτικής και πρακτικής, ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου 2000, ο ΟΑΧΑ και ο ΟΗΕ υπέγραψαν μια συμφωνία συνεργασίας για το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους.

Η «συνεργασία» αυτή ήταν ένας από τους λόγους που έκαναν τον Οργανισμό για την απαγόρευση των Χημικών φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης , αφού μέσα σε 60 χρόνια, ο ΟΗΕ, οι εξειδικευμένες οργανώσεις του και το προσωπικό του έλαβαν δέκα φορές το βραβείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ