Θρίλερ για το Νόμπελ Λογοτεχνίας: Από στιγμή σε στιγμή ανακοινώνεται ο νικητής - iefimerida.gr

Θρίλερ για το Νόμπελ Λογοτεχνίας: Από στιγμή σε στιγμή ανακοινώνεται ο νικητής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι συναρπαστική η αντιπαράθεση, η αγωνία, η συζήτηση που έχει σηκωθεί σαν θύελλα όχι μόνο μεταξύ των λογοτεχνικών κύκλων, αλλά και των αναγνωστών παγκοσμίως σχετικά με το ποιος θα πάρει το 106ο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Σήμερα είναι η μέρα να το μάθουμε.

Τα ειδικευμένα πρακτορεία στοιχημάτων επιμένουν ότι φαβορί είναι ο Ιάπωνας Χαρούκι Μουρακάμι, όμως εκατομμύρια αναγνώστες επιμένουν πως ο αμερικανός Φίλιπ Ροθ πρέπει να τιμηθεί με το ύψιστο βραβειο. Ποιά είναι όμως τα φαβορί για το βραβείο, το οποίο βέβαια δεν έχει επίσημες λίστες υποψηφίων;

1. Φίλιπ Ροθ
Εχουν περάσει 20 χρόνια που το βραβείο Νόμπελ δεν έχει δοθεί σε Αμερικάνο συγγραφέα. Πολλοί πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να σπάσει αυτή η γκίνια με τον ηλικιωμένο πλέον γκουρού της αμερικανικής σχολής να δικαιώνεται. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα συνταξιοδοτηθεί μετά την κυκλοφορία του 31ου του βιβλίου.

2 Χαρούκι Μουρακάμι
Ο Ιάπωνας συγγραφέας με την παγκόσμια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο φαίνεται πως είναι το φαβορί. Το τελευταίο του μυθιστόρημα πούλησε παγκοσμίως ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέσα στον πρώτο μήνα από την κυκλοφορία του.

3 Αδωνις
Σύρος ποιητής. Αν έχει πέσει θύμα λογοκρισίας και έχει φυλακισθεί, συνεχίζει να εξερευνά με τα έργα του την πολιτική της Μέσης Ανατολής. Η ιστορική συγκυρία τον ευννοεί...

4. Μάργκαρετ Ατγουντ
Και μια γυναίκα στο club των ισχυρών. Θα μπορούσε να είναι η 13η γυναίκα στην ιστορία που παίρνει Νόμπελ Λογοτεχνίας.

5. Μπομπ Ντίλαν
Ο τραγουδοποιός του ανυπότακτου στα 72 του χρόνια θεωρείται φαβορί χάρη στην ποίησή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ