«Πάγωσαν» τα χαμόγελα στο υπουργείο Εργασίας και στο Μέγαρο Μαξίμου με τα ποσοστά της ανεργίας -Εφτασε το 27,5% - iefimerida.gr

«Πάγωσαν» τα χαμόγελα στο υπουργείο Εργασίας και στο Μέγαρο Μαξίμου με τα ποσοστά της ανεργίας -Εφτασε το 27,5%

Στο 27
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πάγωσαν» τα χαμόγελα στο υπουργείο Εργασίας και στο Μέγαρο Μαξίμου από τα στοιχεία για την ανεργία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Αρχή, καθώς τον Ιούλιο- έναν «φουλ» τουριστικό μήνα- καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των ανέργων τόσο σε σχέση με πέρσι όσο και σε σχέση με τον Ιούνιο, καταρρίπτοντας τα έως τώρα επιχειρήματα περί εμφανών σημαδιών ανακοπής του ρυθμού ή ακόμα και αναστροφής του κλίματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής, το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο του 2013 ανήλθε σε 27,6 έναντι 25% τον Ιούλιο του 2012 και 27,5% τον Ιούνιο του 2013. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Ιούλιο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.610.549 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.374.054 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.375.636 άτο?α. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 136.714 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012Συγκεκριμένα από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει

Τους τελευταίους 3 μήνες παρατηρείται μια σταθερότητα στο εκτιμώμενο εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας. Οι χρήστες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι η εποχική διόρθωση στηρίζει τις εκτιμήσεις της στα δεδομένα πολλών μηνών για να μπορέσει να διακρίνει την επίδραση των εποχικών παραγόντων και να την αφαιρέσει από τα εκτιμώμενα μεγέθη. Χρειάζονται αρκετές «παρατηρήσεις» (δηλαδή, ικανό πλήθος μηνιαίων εκτιμήσεων) για να επιβεβαιωθεί ότι έχει πραγματικά επέλθει μια σημαντική μεταβολή στην τάση μεταβολής των μεγεθών της απασχόλησης και της ανεργίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ