Νέο κύμα διώξεων κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής για εσχάτη προδοσία - iefimerida.gr

Νέο κύμα διώξεων κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής για εσχάτη προδοσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής αφού η έρευνα των Αρχών για τη δράση της οργάνωσης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Ντου σε γραφεία και σπίτια στελεχών, έρευνες σε αστυνομικά τμήματα για την ύπαρξη «σταγονιδίων», έρευνα του ΣΔΟΕ στα οικονομικά του κόμματος αλλά και αίτημα για άρση της ασυλίας τριών ακόμη βουλευτών της ΧΑ, του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, του Στάθη Μπούκουρα και του Γιώργου Γερμενή. Μάλιστα, στο διαβιβαστικό έγγράφο των ανακριτών με το οποίο ζητείται από τη Βουλή η άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών, αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο άσκησης νέων διώξεων σε βάρος βουλευτών της ΧΑ, αυτή τη φορά για απόπειρα κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία.

Στο παραπεμπτικό τους έγγραφο οι κ.κ. Γεωργουλέας και Καρακώστας, αναφέρουν ότι σκοπός της Χρυσής Αυγής ήταν η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 - 137Δ του Ποινικού Κώδικος), προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες διώξεις σε βάρος των βουλευτών της ΧΑ ακόμα και για εσχάτη προδοσία.

Γιατί ζητούν την άρση της ασυλίας των Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλου

Οι ανακριτές ζητούν την άρση της ασυλίας των τριών Χρυσαυγιτών βουλευτών αφού, όπως αναφέρουν στο παραπεμπτικό τους, από την εξέταση μαρτύρων και την εκτίμηση εγγράφων προκύπτει ότι «επικεφαλής της στρατιωτικής εκπαιδεύσεως των νεοσυλλέκτων μελών της Χρυσής Αυγής είναι ο βουλευτής Γεώργιος Γερμενής (φέρων αρχικώς τον βαθμό του «λοχαγού» και εν συνεχεία του «ταγματάρχου»), ενώ Ευστάθιος Μπούκουρας «διατηρεί, διακινεί και αποθηκεύει οπλισμό» (γίνεται λόγος για πιστόλια εργοστασίου κατασκευής Zastava) και έχει απόλυτο έλεγχο της δράσεως των πυρήνων της οργανώσεως στο νομό Κορινθίας».

Επίσης, ο βουλευτής κατηγορείται ότι «δίδει εντολή, οργανώνει ή εγκρίνει εκ των υστέρων επιθέσεις κατά αλλοδαπών μεταναστών, περαιτέρω δε εγκρίνει παρανόμους πρακτικές παροχής "προστασίας" από στελέχη της οργανώσεως σε καταστήματα της Κορινθου, του Ξυλοκάστρου και τυου Κιάτου».

Για τους Ηλιόπουλο και Γερμενή αναφέρται ότι «είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργανώσεως διαδραματίζοντα σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση των νεοσυλλέκτων μελών της οργανώσεως, σκοπός της οποίας ήταν εξ αρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του Ποινικού Κώδικος)».

Το σχετικό αίτημα για την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπής της Βουλής την Πέμπτη και αν η απόφαση είναι θετική τότε το αίτημα θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη Τρίτη. Εφόσον το αίτημα υπερψηφισθεί και στην Ολομέλεια τότε οι βουλετυές της ΧΑ τίθενται στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα εξετασθούν στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και παλαιότερα αιτήματα άρσης περί άρσης ασυλίας Χρυσαυγιτών βουλευτών και συγκεκριμένα του Ηλία Κασιδιάρη για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, του Ηλία Παναγιώταρου για τα επεισόδια στο «Χυτήριο» και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για τη δημιουργία παράνομου ραδιοσταθμού.

Διαβάστε ολόκληρο το διαβιβαστικό έγγραφο των ανακριτών ΕΔΩ.

Το ΣΔΟΕ θα κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά της ΧΑ

Εν τω μεταξύ οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζήτησαν από το ΣΔΟΕ να προχωρήσει σε έλεγχο των οικονομικών του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου. Οι Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας φαίνεται πως έχουν στοιχεία στα χέρια τους τα οποία εμπλέκουν την ακροδεξιά οργάνωση με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς όπως αναφέρεται και στο σχετικό πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεταξύ άλλων, η εγκληματική οργάνωση πωλούσε προστασία σε αλλοδαπούς και εισέπραττε τα χρήματα από τα προϊόντα που πωλούσαν.

Ετσι το ΣΔΟΕ αναμένεται να κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά της ΧΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί βουλευτών ώστε να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στο μικροσκόπιο 80 υποθέσεις με εμπλοκή αστυνομικών

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και σύμφωνα με πληροφορίες 80 τουλάχιστον υποθέσεις έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Την ίδια ώρα 35 αστυνομικά τμήματα έχουν μπει στο στόχαστρο και δεν αποκλείεται εκτός από την έρευνα που ήδη έχει γίνει εκεί ίσως γίνει και νέ. Παράλληλα, ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 10 αστυνομικοί για τους οποίους έχει προκύψει εμπλοκή στην οργάνωση.

Εν τω μεταξύ τα... στόματα ανοίγουν και ένας ένας οι πρώην Χρυσαυγίτες ζητούν να καταθέσουν στοιχεία και ονόματα στον ανακριτή. Σύμφωνα με το mega, από τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, στο μικροσκόπιο έχουν μπει ακόμη οκτώ στελέχη της ΧΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ