Προκαλεί ο Ερντογάν: Οι Ελληνες πρωθυπουργοί μας εμπαίζουν – Θέλουμε τα τεμένη στην Αθήνα για να δώσουμε τη Χάλκη - iefimerida.gr

Προκαλεί ο Ερντογάν: Οι Ελληνες πρωθυπουργοί μας εμπαίζουν – Θέλουμε τα τεμένη στην Αθήνα για να δώσουμε τη Χάλκη

Προκαλεί ο Ερντογάν: Οι Ελληνες πρωθυπουργοί μας εμπαίζουν – Θέλουμε τα τεμένη σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμμένει στην προκλητική του στάση ο Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για εμπαιγμό των Ελλήνων ομολόγων του, επιμένοντας στα ανταλλάγματα που θέλει για το ζήτημα της Χάλκης.

Αναφερόμενος στο θέμα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο κ. Ερντογάν έκανε λόγο για εκλογή μουφτή στη Θράκη και την ανακαίνιση δύο τζαμιών στην Αθήνα, τα οποία χαρακτήρισε μάλιστα οθωμανική κληρονομιά.

Ξεκαθαρίζοντας πως για την Τουρκία η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής είναι «ζήτημα στιγμής», πρόσθεσε: «Εχουμε στην Αθήνα δύο τεμένη που είναι οθωμανική κληρονομιά. Είπαμε στην Ελλάδα "επιστρέψτε μας τα τεμένη αυτά για να τα ανακαινίσουμε". Οι μουσουλμάνοι που πηγαίνουν στην Αθήνα δεν έχουν πού να προσευχηθούν. Τους το έχουμε πει τόσες φορές. Τα τελευταία 10 χρόνια το έχω συζητήσει με όλους τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς μας εμπαίζουν».

Μάλιστα αναφέρθηκε στο ορφανοτροφείο στην Πρίγκηπο, το οποίο επιστράφηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έπειτα από την καταδίκη της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Είχαν ένα ορφανοτροφείο στην Πρίγκηπο κι εμείς τους το επιστρέψαμε αμέσως μετά τη δίκη. Και, μάλιστα, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να το ανοικοδομήσουν», είπε και μιλώντας για τη δυτική Θράκη πρόσθεσε πως «υπάρχουν 150 χιλιάδες ομοεθνείς μας. Η ελληνική κυβέρνηση διορίζει τον αρχιμουφτή σαν να είναι υπάλληλός της. Λες και διορίζω εγώ τον Πατριάρχη».

Αναφερόμενος δε στη Θεολογική Σχολή κατέληξε: «Απορώ πώς υπάρχουν και κάποιοι στη χώρα μας που λένε ότι έπρεπε να λυθεί και το πρόβλημα αυτό. Ολα αυτά τα χρόνια επιτρέψαμε τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, στην εκκλησία στην Ταρσό και στην εκκλησία Αχνταμαρ στο Βαν. Δεν γίνεται να κάνουμε βήματα μόνο εμείς. Εάν δεχθούν το θέμα με τα δύο τεμένη και τον αρχιμουφτή, εμείς είμαστε έτοιμοι με ταυτόχρονο βήμα να ανοίξουμε τη Θεολογική Σχολή».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ