Τζήμερος για Σαμαρά και επενδύσεις: Ο τιμονιέρης τα έχει χαμένα... - iefimerida.gr

Τζήμερος για Σαμαρά και επενδύσεις: Ο τιμονιέρης τα έχει χαμένα...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δυστυχώς ο κυρ-Αντώνης έχει και επώνυμο. Λέγεται Σαμαράς. Και, εφαρμόζοντας το σχέδιο διαφήμισης του σάπιου κιμά, ταξιδεύει μέχρι την μακρινή Αμερική κάνοντας δηλώσεις στους ομογενείς, που προφανώς τους περνάει για Αμερικανάκια, γράφει ο Θάνος Τζήμερος στο protagon.gr και μαλώνει τον Πρωθυπουργό.


Δυστυχώς ο κυρ-Αντώνης έχει και επώνυμο. Λέγεται Σαμαράς. Και, εφαρμόζοντας το σχέδιο διαφήμισης του σάπιου κιμά, ταξιδεύει μέχρι την μακρινή Αμερική κάνοντας δηλώσεις στους ομογενείς, που προφανώς τους περνάει για Αμερικανάκια
Τι τους λέει; "Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα, θα σας στρώσουμε κόκκινο χαλί!" Αλλά, προσθέτει "δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε τώρα flat tax 15%, γιατί δεν πάει καλά η οικονομία! Μόλις, βελτιωθεί η κατάσταση, ο φόρος θα μειωθεί". Τους είπε ακόμη ότι σύντομα θα υπάρξει νέος νόμος για τη φορολόγηση των ακινήτων που να ευνοεί την αγορά και να αναθερμάνει την οικοδομή!
Κι εκεί, σου κόβεται η ανάσα. Και η δικιά σου, και ολόκληρης της οικονομίας. Αντιλαμβάνεσαι ότι ο τιμονιέρης της χώρας, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, τα έχει εντελώς χαμένα, τόσο που έχει μπερδέψει το αίτιο με το αποτέλεσμα. Νομίζει ότι ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής είναι ένα μπόνους που δίνει η κυβέρνηση στους ιδιώτες όταν τα ταμεία είναι γεμάτα, κι όχι η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για να έρθουν επενδύσεις (και να μην φύγουν οι υπάρχουσες), να παραχθεί πλούτος, να πληρωθεί φόρος, να γεμίσουν τα ταμεία. Κι από πάνω, την ώρα που διαβάζεις για την αναθέρμανση της οικοδομής, μαθαίνεις ότι ετοιμάζουν νομοσχέδιο που αν δεν έχεις να πληρώσεις το χαράτσι, θα σου κατάσχουν ολόκληρο το σπίτι! Κι εκεί, σου έχει κοπεί και ο σφυγμός.
Ποιος σου είπε, Αντώνη μου, ότι οι επενδυτές με το κόκκινο χαλί θα ξεχάσουν το μαύρο χάλι; Για ηλίθιους τους περνάς; Νομίζεις δεν ξέρουν ότι η φορολογία αλλάζει κάθε δύο μέρες, ότι θα χρειαστούν καναδυό χρόνια και καμιά εκατοστή φακελάκια μέχρι να πάρουν άδεια, ότι θα τους βάλεις, με το καλημέρα, και τέλη και χαράτσια και προκαταβολή φόρου 80% κι ότι όλο το κύκλωμα των κρατικών νταβατζήδων θα περνάει να εισπράττει το μηνιάτικο "για να μην σας καταγγείλουμε για παραβάσεις"; Νομίζεις δεν έχουν ακούσει ότι ορμήσατε να φορολογήσετε ό,τι αναπνέει, ότι έχετε τσακίσει την αγορά κι ότι ο Στουρνάρας - υπουργός με τον Στουρνάρα - του ΙΟΒΕ είναι απλή συνωνυμία; Ότι οι Τράπεζες δεν έχουν ούτε σάλιο; Ότι οι ξένοι, για να σου στείλουν οτιδήποτε, ζητάνε προκαταβολή όλο το ποσό; Ότι αν μπλέξεις με τη Δικαιοσύνη, υπολόγισε μια εικοσαετία; Ότι είναι τόσο εύκολο να μπλέξεις με τη Δικαιοσύνη αν προσφύγουν εναντίον της επένδυσης, τρεις μπεκατσοπροστάτες; Ότι ακόμα κι αν καταφέρεις να τελειώσεις την επένδυση μπορεί να 'ρθει το ΠΑΜΕ και να μη σε αφήνει να μπεις στη δουλειά σου; Ότι το κόστος της ενέργειας είναι στο Θεό; ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΣ; Δεν είναι!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ