Ενοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Ακης Τσοχατζόπουλος -Καταδίκη και για τις Σταμάτη, Γκούντρουν και Αρετή - iefimerida.gr

Ενοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Ακης Τσοχατζόπουλος -Καταδίκη και για τις Σταμάτη, Γκούντρουν και Αρετή

Ενοχος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Ακης Τσοχατζόπουλος -Καταδίκη και για τις Σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από την πολύμηνη δίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου και των υπόλοιπων κατηγορουμένων στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος το δικαστήριο απεφάνθη πως οι 17 από τους κατηγορούμενους είναι ένοχοι και στους 12 από αυτούς δεν αναγνωρίσθηκε κανένα ελαφρυντικό. Μάλιστα ο Ακης Τσοχατζόπουλιος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες στην υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος και παθητικής δωροδοκίας που προκάλεσε ζημιά 55 εκ ευρώ στο Δημόσιο. Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε και την ενοχή της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, της κόρης του Αρετής Τσοχατσοπούλου, της πρώην συζύγου του Γκούντρουν Μολντενχάουερ- Τσοχατζοπούλου, της λογίστριας του Ευφροσύνης Λαμπροπούλου.

Συγκεκριμένα οι εφέτες με την απόφαση τους εξέφρασαν την πεποίθησή τους για την ποινική ευθύνη, καθενός εκ των 19 κατηγορουμένων και κήρυξαν ενόχους τους 17 κατηγορουμένους, προσμετρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εμπλοκής τους αλλά και της προσωπικότητας τους.

Αναλυτικά, ένοχοι κρίθηκαν οι: Βίκη Σταμάτη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Ευφρoσύνη Λαμπροπούλου, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Σαχπατζίδης, Αστέριος Οικονομίδης,Παναγιώτης Σταμάτης (αδελφός της Βίκυ Σταμάτη), Νίκος Ζήγρας, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς, Οράτιος Μελάς, Γιώργος Κωνσταντάτος, Νικόλαος Γεωργουλάκης και μια ακόμη κατηγορουμένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ