Στη Χρυσή Αυγή με όλο τους το σόι: Η οικογενειοκρατία στο κόμμα του Μιχαλολιάκου - iefimerida.gr

Στη Χρυσή Αυγή με όλο τους το σόι: Η οικογενειοκρατία στο κόμμα του Μιχαλολιάκου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τις υποσχέσεις της Χρυσής Αυγής πως θα καταπολεμήσει τα «τζάκια» τα οποία έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα, οι πρακτικές στο εσωτερικό του κόμματος φαίνεται πως αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο, καθώς τα μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης φαίνεται πως απασχολούνται... οικογενειακά στο κόμμα, είτε ως υποψήφιοι βουλευτές είτε ως στελέχη της Χ.Α.

Εκτός από την οικογένεια Μιχαλολιάκου, όπου η γυναίκα του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια είναι βουλευτής του κόμματος, η κόρη του Μιχαλολιάκου Ουρανία έχει κεντρικό ρόλο στην οργάνωση και ο φερόμενος ως σύντροφος της Αρτέμης Ματθαιόπουλος είναι βουλευτής, αρκετοί άλλοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος έχουν τοποθετήσει τα μέλη της οικογένειας τους σε περίοπτη θέση μέσα στην οργάνωση.

Η οικογένεια Κασιδιάρη

Η πρώτη περίπτωση είναι αυτή του Ηλία Κασιδιάρη καθώς εκτός από την υψηλή θέση στην οργάνωση που κατέχει ο ίδιος και ο πατέρας του έχει κατέβει ως υποψήφιος με το ακροδεξιό κόμμα. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Κασιδιάρη, ο οποίος είναι συνταξιούχος γιατρός και είχε κατέβει ως υποψήφιος με την ακροδεξιά οργάνωση στην Α' Πειραιώς στις εκλογές του 2012.

Η οικογένεια Παππά

Εκτός από «νούμερο 2» στην Χρυσή Αυγή και στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Χρήστος Παππάς είναι και συγγενής του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, καθώς είναι κουμπάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου και νονός της κόρης του Ουρανίας. Ο Χρήστος Παππάς κατέβηκε ως επικεφαλής του Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, ενώ και ο πατέρας του ο χουντικός αντιστράτηγος Ηλίας Παππάς και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπαδόπουλου, είχε καταλάβει την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η οικογένεια του Γερμενή

Από την οικογενειοκρατία δεν ξεφεύγει επίσης ούτε η οικογένεια του βουλευτή Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, γνωστού και ως Καιάδα καθώς ο πατέρας του Σπυρίδωνας Γερμενής ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ακροδεξιό μόρφωμα στην Κεφαλλονιά χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί, ενώ και η γυναίκα του Γερμενή η Ευγενία Χρήστου, είχε συμμετάσχει ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Χ.Α. στη Β' Αθηνών. Πάντως παρά την αποτυχία της η Ευγενία Χρήστου συνέχισε την δράση της στην Χρυσή Αυγή ως επικεφαλής του Μετώπου Γυναικών της Χρυσής Αυγής.

Χρυσή Αυγή Νίκαιας: Ο Λαγός και η σύντροφος του, ο Πατέλης, η γυναίκα του και ο Ρουπακιάς

Οικογενειακή υπόθεση φαίνεται πως ήταν και η τοπική οργάνωση της Νίκαιας, καθώς η σύντροφος του έγκλειστου βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, είχε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση. Ο λόγος για την Νικόλ Μπενέκη, την αλβανικής καταγωγής σύντροφο του Λαγού η οποία είχε τον ρόλο του «ιδεολογικού καθοδηγητή» στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας, κάνοντας κηρύγματα μίσους. Παράλληλα, κεντρικό ρόλο είχε και η σύντροφος του πυρηνάρχη Γιώργου Πατέλη, η Νίτσα Σκαρπέλη, η οποία άνηκε στο κλειστό πενταμελές της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας. Στον κλειστό πυρήνα φέρεται να ανήκει και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος είναι μπατζανάκης του Πατέλη.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ