Οριστικά και με τη βούλα του ΣτΕ σε αργία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης - iefimerida.gr

Οριστικά και με τη βούλα του ΣτΕ σε αργία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Συμβούλιο της Επικρατείας οριστικοποίησε την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία τέθηκε σε αργία ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.Υπενθυμίζεται ότι από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.
Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι ο κ. Ψωμιάδης, καθ' υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του, μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα.

Ο τέως περιφερειάρχης ζητούσε από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθεση στη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η επίμαχη από 6 Ιουνίου του 2011 απόφαση του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Όμως, οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ΄ Τμήματος, με την υπ΄ αριθμ. 3376/2012 απόφασή τους, απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του κ. Ψωμιάδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ