Κι όμως! Σε αυτό το wine-bar θα φας ίσως το πιο συγκλονιστικό τηγανητό γαριδάκι Αιγαίου της πόλης [εικόνες] - iefimerida.gr

Κι όμως! Σε αυτό το wine-bar θα φας ίσως το πιο συγκλονιστικό τηγανητό γαριδάκι Αιγαίου της πόλης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν αποφασίζεις να επισκεφτείς ένα – από τα ομολογουμένως πολυάριθμα πλέον στο κέντρο της Αθήνας – wine-bar δεν πηγαίνεις φυσικά για το συνοδευτικό menu των παραδοσιακά μικρών πιάτων-μεζέδων, αλλά για τις ετικέτες κρασιών του, την αστική ατμόσφαιρά του, το κοσμοπολίτικο χρώμα του.

Δεν περιμένεις να «ξετρελαθείς» με τις γεύσεις του, όσο πρωτότυπες και καλοφτιαγμένες κι αν είναι, αλλά με την ποικιλία των οίνων, των αποσταγμάτων και των λοιπών οινοπνευματωδών του. Ναι, μόνο που εδώ υπάρχει μία φωτεινή εξαίρεση...

Και αυτή ακούει στο όνομα Para Siempre. Μία σχετικά νέα άφιξη στην περιοχή του Κολωνακίου, που ακολουθεί το χιλιοφορεμένο πια concept του «wine & tapas bar».

Βρίσκεται στο νούμερο 45 του σε βαθμό εγκληματικό πολυσύχναστου πεζόδρομου της Χάρητος που μοιάζει να αναβιώνει από τις στάχτες του, έπειτα από μία περίοδο όπου ο κορεσμός λειτούργησε «αποδιωκτικά» για τους εκλεκτικούς Αθηναίους που αποζητούν να απολαύσουν με την ησυχία τους το φαγητό και το ποτό τους.

Η εσωτερική διακόσμηση είναι ένα μείγμα βιομηχανικού design και vintage πεπαλαιωμένου ύφους – ενδιαφέρον αισθητικά, αλλά όχι τόσο ώστε να κάνει να κοιτάς διαρκώς «τριγύρω» στους τοίχους και στα διακοσμητικά αντικείμενα.

Η λίστα κρασιών (λευκά, κόκκινα, ροζέ) είναι αξιοπρεπέστατη, ενώ πέραν του οίνου μπορεί κανείς να παραγγείλει κοκτέιλ και άλλα ποτά.

Η έκπληξη όμως δεν έρχεται από εκεί, αλλά από τα συνοδευτικά πιατάκια, κάποια τυπικά για wine bar (μπρουσκέτες, φριτάτες, τάρτες, κεμπάμπ, αλλά και ορισμένα πιάτα ημέρας), κάποια άλλα όμως απρόσμενα ενδιαφέροντα έως εντυπωσιακά.

Ειδικής μνείας χρήζουν τα κορυφαία αχνιστά μύδια μέσα σε πλούσιο ζωμό εμπλουτισμένο με μεγάλα κομμάτια σκόρδου, ψιλοκομμένη κόκκινη γλυκιά πιπεριά και πλήθος άλλων μυρωδικών, μα κυρίως το συγκλονιστικό, εξαιρετικά προσεγμένο στο τηγάνισμα, γαριδάκι Αιγαίου ακολουθούμενο από σως μαγεία που σβήνει την όποια (πραγματική ελάχιστη) εναπομείνασα «τηγανίλα».

Όσο για το χρηματικό τίμημα της υπόθεσης, αυτό κινείται σε απολύτως λογικά πλαίσια που σου επιτρέπουν να δοκιμάσεις πολλά πιατάκια όσο αδειάζεις το ένα ποτήρι μετά το άλλο.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το σέρβις, πάντα ευγενικό, γρήγορο και διακριτικό, έτοιμο να σου συμπαρασταθεί σε κάθε γέμισμα του ποτηριού, χωρίς να σε πρήζει πάνω από το κεφάλι σου.

Δείτε τις εικόνες:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα Κολωνάκι Χάρητος Para Siempre Tapas wiine bar
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ