Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και με άμεση διασύνδεση - iefimerida.gr

Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και με άμεση διασύνδεση

Αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και με άμεση διασύνδεση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορείτε να φανταστείτε ένα αυτοκίνητο στο οποίο ο οδηγός θα είναι κατά κύριο λόγο επιβάτης, που θα τον ακολουθεί κατά πόδας ή που θα τον περιμένει στο τέλος του περιπάτου του για να τον πάει σπίτι ή όπου θέλει; Και ταυτόχρονα να είναι ηλεκτρικό ώστε να επιβαρύνει όσο το δυνατόν λιγότερο την τσέπη και το περιβάλλον;

Αυτά και άλλα πολλά δοκιμάζονται αυτή την περίοδο πάνω στο Visio.M, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που δείχνει να είναι το πιο ενδιαφέρον πρότζεκτ παγκοσμίως στο συγκεκριμένο τομέα και στο οποίο εκτός από τη BMW μετέχουν η Google, η Continental, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το τεχνολογικό πανεπιστήμιο του Μονάχου.Περιμετρικά λοιπόν του Visio.M έχουν τοποθετηθεί 6 κάμερες, προκειμένου να υπάρχει εικόνα με θέαση 360 μοιρών. Η εικόνα αυτή, μέσω ασύρματου δικτύου LTE, καταλήγει σε ένα κέντρο διαχείρισης, όπου σε 4 συνολικά οθόνες απεικονίζονται όλες οι πλευρές του αυτοκινήτου με ζωντανό ήχο.

Παράλληλα, ακριβώς όπως στα video games, υπάρχει ένα κάθισμα, ένα τιμόνι και μια πεταλιέρα, που με κατάλληλο λογισμικό προσομοιάζουν την πραγματική αίσθηση οδήγησης. Από 'κει και πέρα είναι θέμα του διαχειριστή, ο οποίος θα καθίσει αναπαυτικά μπροστά από τις οθόνες και θα κατευθύνει το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό.

Ενδιαφέρον; Σίγουρα ναι, ενώ όσοι ασχολούνται με το Visio.M θεωρούν πως η εξέλιξη και η τελειοποίησή του θα μπορούσε να βρει εφαρμογή κατ' αρχήν στις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Για τη συνέχεια φυσικά όλοι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ