Η Χρυσή Αυγή βγάζει γλώσσα στη δικαιοσύνη: Ξένα κέντρα εξουσίας σας λένε τι να κάνετε - iefimerida.gr

Η Χρυσή Αυγή βγάζει γλώσσα στη δικαιοσύνη: Ξένα κέντρα εξουσίας σας λένε τι να κάνετε

Στη φυλακή ο αρχηγός της ΧΑ ελεύθερα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα πρόκληση από τον Ηλία Κασιδιάρη έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων καθώς με δηλώσεις του είπε πως η προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι αντισυνταγματική και κατηγόρησε τη Δικαιοσύνη πως δεν είναι ανεξάρτητη και εκτελεί εντολές από ξένα κέντρα εξουσίας.

Ο εκπρόσωπος της ΧΑ παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που έδειξε χθες και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε πως τα τηλέφωνο για το οποίο λένε πως προφυλακίστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι αυτό που έχει τα κεντρικά του κόμματος. «Δηλαδή αν πάρει κάποιος στη Συγγρού θα μιλήσει με τον Σαμαρά ή αν καλέσει στην Χαριλάου Τρικούπη θα μιλήσει με τον Βενιζέλο;» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα μπορεί ανακριτής και εισαγγελέας να αποφάσισαν την προφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκο και του βουλευτή Γιάννη Λαγού, ωστόσο η κοινωνία αλλά και ο πολιτικός κόσμος παρακολούθησαν μουδιασμένοι την απόφαση για την απελευθέρωση των Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκου Μίχου, των τριών πρωτοπαλίκαρων της οργάνωσης.Μάλιστα δεν χρειάστηκε να περάσει πολύ ώρα από τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης και μετά το αρχικό μούδιασμα στο άκουσμα της ήρθε το σοκ. Οι βουλευτές της ΧΑ βγήκαν αγριεμένοι από τα δικαστήρια και έκαναν μία απίστευτη επίδειξη βίας και τραμπουκισμού στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Ο Ηλίας Κασιδιάρης χτύπησε έναν εικονολήπτη, κλώτσησε έναν φωτορεπόρτερ και στην συνέχεια έσπρωξε έναν ακόμη εικονολήπτη, ο οποίος μάλιστα έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο έδαφος.

Οι Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος περιορίστηκαν στην εκτόξευση απειλών κατά πάντων: «Ξεφτίλες, δούλοι, ανθρωπάκια, σιχάματα» ήταν μερικά από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία «έλουσαν» τους δημοσιογράφους. Μάλιστα, συνέχισαν την επίθεση και κατά την έξοδό τους από τη ΓΑΔΑ όταν εκτόξευσαν κατά δημοσιογράφων απειλές τύπου «θα περάσετε καλά τώρα, θα δείτε τι θα σας κάνουμε» και «μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε». Ειδικά ο Νίκος Μίχος κινήθηκε απειλητικά εναντίων των δημοσιογράφων. Στη συνέχεια μάλιστα όταν ο Ηλίας Παναγιώταρος επέστρεψε στα δικαστήρια για να συμπαρασταθεί στον αρχηγό του και ο αστυνομικός δεν του επέτρεψε την είσοδο με το ΙΧ στον περιβάλλοντα χώρο εκείνος τους είπε «Μαγκέψαμε, μαγκέψαμε».

Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση κινείται θεσμικώς άψογα

κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου την Πέμπτη το πρωί μετά την προφυλάκιση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι «κινούμαστε θεσμικώς άψογα».Αν και στους κόλπους της κυβέρνηση αρχικά επικράτησε παγωμάρα από την απόφαση της Δικαιοσύνης, στη συνέχεια επανήλθε η ψυχραιμία. Μάλιστα ο

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «έχουμε μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της» και ζήτησε από όλους να συνδράμουν το έργο της.
Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση του Πρωθυπουργού μετά από την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις από τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραδέχθηκε ότι «υπήρξε μια έκπληξη» και ζητήθηκε από τον κ. Σαμαρά ενημέρωση.

Επισήμανε, ωστόσο, πως οι δηλώσεις που έκανε χθες ο ίδιος ότι «η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της», απηχούν και τις απόψεις του Πρωθυπουργού.

Δυσαρέσκεια Βενιζέλου και αιχμές από το ΠΑΣΟΚ για Δένδια-Αθανασίου

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να παρέχει στήριξη στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χαράλαμπο Αθανασίου και Νίκο Δένδια υποστηρίζοντας «είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού και έχουμε δουλέψει όλοι μαζί σε αυτήν την υπόθεση από κυβερνητική και πολιτική πλευρά», ωστόσο φαίνεται πως στους κόλπους του δεύτερου κυβερνητικού εταίρου, του ΠΑΣΟΚ επικρατεί δυσαρέσκεια για τη δικαστική απόφαση της αποφυλάκισης. Μάλιστα ακούγονται φωνές που αφήνουν αιχμές για τους χειρισμούς των Αθανασίου και Δένδια. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αν και φανερά δυσαρεστημένος με την εξέλιξη ζήτησε στο πολιτικό συμβούλιο να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι μέχρι η δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της.

Διεμήνυσε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τον ευτελισμό των θεσμών και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. «Υπάρχουν τρόποι να απαντήσουμε», υπογράμμισε.

Βολές αλλά και προσεκτικές δηλώσεις από την αντιπολίτευση

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την αποφυλάκιση των Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης καταλόγισε μέσω twitter επικοινωνιακό σόου στην κυβέρνηση.
«Αν ήταν να τους αφήσουν ελεύθερους, προς τι αυτό το σόου με τις χειροπέδες; Η πολιτική-επικοινωνιακή διαχείριση απο την Κυβέρνηση, πάσχει...».

Ο κ.Τσίπρας από τις Βρυξέλλες μίλησε για απροθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής κατηγορώντας την ότι σύρθηκε στην απόφαση αυτή από την λαϊκή οργή και τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις για τη δολοφονία Φύσσα.

«Όπως έχετε πληροφορηθεί, εδώ και λίγες μέρες, η κυβέρνηση επιχειρεί την οργανωτική εξάρθρωση της ναζιστικής συμμορίας με την ονομασία "Χρυσή Αυγή". Το έπραξε απρόθυμα.

Την ίδια στιγμή ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε πως μη προφυλάκιση δημιούργησε πολιτικό κλίμα.
«Το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της Δικαιοσύνης ... η νομιμότητα, η εφαρμογή του νόμου είναι εκείνη η οποία πρέπει να δώσει απάντηση στις όποιες ενέργειες χαρακτηρίζονται εγκληματικές με αναζητούμενα βέβαια τα στοιχεία και πάντοτε με την απόδειξη που απαιτεί ο ποινικός μας πολιτισμός, ο ποινικός μας νόμος» δήλωσε μιλώντας στο RealFM.

Στις 13:00 η απολογία του Χρήστου Παππά

Από τα γραφεία της ΓΑΔΑ και με τον γνωστό τρόπο θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς στις 13:00. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με τα υπόλοιπα στελέχη της Χρυσής Αυγής και θα μιλήσει για πολιτικές διώξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ