Αθανασίου: Αστειότητες τα περί παραιτήσεως μου - Δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της Δικαιοσύνης - iefimerida.gr

Αθανασίου: Αστειότητες τα περί παραιτήσεως μου - Δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της Δικαιοσύνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Αστειότητες» χαρακτήρισε τα σενάρια περί παραίτησής του ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.

«Δεν ξέρω αν υπήρχαν σκοπιμότητες σε αυτές τις φήμες, πάντως δεν υπάρχει κανένα θέμα. Γιατί δηλαδή να παραιτηθώ εγώ ή ο κ. Δένδιας;» διερωτήθηκε ο κ. Αθανασίου και συμπλήρωσε για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τη μη προφυλάκιση των βουλευτών Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου: «Δεν παρεμβαίνουμε στο έργο της Δικαιοσύνης. Η προανάκριση συνεχίζεται και είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη».

Ο υπουργός σημείωσε πως για έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής διετάχθη προσωρινή κράτηση, ενώ για τους υπόλοιπους υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και για τον λόγο αυτόν διατάχθηκαν περιοριστικοί όροι.

Όπως επεσήμανε, το γεγονός ότι αφέθησαν ελεύθεροι οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής με περιοριστικούς όρους, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ύποπτοι, ή ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής, αφού για την προφυλάκιση λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες.

«Θα συνεχιστεί η ανάκριση και θα δούμε τι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου, υπογραμμίζοντας ότι «η ελληνική δικαιοσύνη είναι θεσμικά ανεξάρτητη και έχει μια ζηλευτή ανεξαρτησία, που δεν έχουν άλλες χώρες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ