Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για να πάρει το χρίσμα και να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - iefimerida.gr

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για να πάρει το χρίσμα και να κατέβει υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δείπνο ξεκίνησαν χθες οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται από χθες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε σε γεύμα στο οποίο συμμετείχαν τα μέλη της ευρωομάδας GUE NGL.

Σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί σε σύσκεψη της ευρωομάδας της Αριστεράς και θα παραθέσει στις 11 τοπική ώρα κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο Γκάμπι Τσίμερ και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, την οποία θα μεταδώσει δορυφορικά, live, η υπηρεσία ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων της Κομισιόν EBS. Αντικείμενο της συνέντευξης αποτελεί το ερώτημα «είναι η λιτότητα η μόνη διέξοδος για τη λύση; εναλλακτικές επιλογές για την Ευρώπη».

Στην ατζέντα του κ. Τσίπρα, τοποθετείται συνάντηση εφ' ολης της ύλης με τον πρόεδρο της ευρωομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών Χάννες Ζβόμποτα. Ενδιαφέρον έχει και η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μετά με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για θέματα απασχόλησης και κοινοτικής πολιτικής Λάζλο Άντορ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναχωρήσει την Πέμπτη, αφού πρώτα συναντηθεί με τον Μάρτιν Σούλτς, πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ενώ άγνωστο παραμένει αν σε αυτήν την επίσκεψη του προέδρου του Σύριζα θα ληφθεί και η απόφαση να είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο υποψήφιος της ευρωομάδας της Αριστεράς για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, καθώς σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν γνωρίζοντας εκ των προτέρων ποιος θα είναι ο υποψήφιος της κάθε πολιτικής οικογένειας για την θέση.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί το φαβορί ανάμεσα στους πιθανούς υποψηφίους της ευρωομάδας της Αριστεράς, διότι αποτελεί τον ηγέτη του κόμματος με τη μεγαλύτερη απήχηση στη χώρα προέλευσης, μετά ίσως μόνο από το ΑΚΕΛ στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ