Ολα όσα υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης - iefimerida.gr

Ολα όσα υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 10 το βράδυ περίπου, ύστερα από έξι με επτά ώρες, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του Ηλία Κασιδιάρη στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση.

Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες, ενώ όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο γιατί έγινε επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως «εκπαιδευτή δολοφόνων», από πρόσωπα - μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους, υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι προφανώς το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είχε δει σε κάποια εκδήλωση του κόμματος, σε κάποια κατασκήνωση, ενδεχομένως να τον ήξερε και μόνο και μόνο από την τηλερόαση.

Επίσης ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη και ότι είναι άτομο αμφιβόλου ηθικής.

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε σχέση με το καταστατικό της οργάνωσης, το οποίο προσκόμισε στον εισαγγελέα Βουρλιώτη μάρτυρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Tovima.gr φέρεται να δήλωσε ότι είναι πλαστό και ότι το μοναδικό καταστατικό που αναγνωρίζει είναι αυτό που κατέθεσε τον Ιούνιο του 2012 στο πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου και κατά συγκυρία υπογράφετε ως νόμιμο από την σημερινή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Τέλος, σύμφνωα με πληροφορίες, ερωτώμενος για τα οικονομικά της οργάνωσης φέρεται να αρνήθηκε ότι χρηματοδοτείται από οποιονδήποτε επιχειρηματία, ενώ φέρεται να εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά πολιτικών και δημοσιογράφων υποστηρίζοντας ότι ρίχνουν λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής για πολιτικούς λόγους.

Διαβάστε όλο το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης πατώντας ΕΔΩ.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των υπόλοιπων βουλευτών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων.

Την Τετάρτη η απολογία Μιχαλολιάκου

Ο νέος γύρος απολογιών θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης. Πρώτα θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου στις οκτώ το πρωί οκτώ περιφερειακά στελέχη και στις 15:30 ο γενικός γραμματέας του κόμματος. Ο έκτος βουλευτής της ΧΑ που συνελήφθη θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, οι δύο ανακριτές που θα ξετινάξουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Εμπειρότατοι, άριστα καταρτισμένοι στα νομικά, αποφασισμένοι, άφοβοι είναι οι πρωτοδίκες που έχουν την μεγάλη ευθύνη της ανάκρισης των συλληφθέντων βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι Σπύρος Γεωργουλάς και Χρήστος Παπακώστας τις προσεχείς ημέρες θα ανακρίνουν το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, όπως περιγράφεται στο πόρισμα και που αποτελείται από τον αρχηγό και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με την Καθημερινή, το «ποιόν» του κ. Γεωργουλέα είναι γνωστό και εξαιτίας αυτού του ανετέθη η θέση του ειδικού ανακριτή διαφθοράς. Προφανώς έχει διαχειριστεί πλήθος υποθέσεων μεγάλης βαρύτητας όπως την υπόθεση με τις μίζες γύρω από τα εξοπλιστικά πρόγραμματα (π.χ. σύστημα ΕΡΜΗΣ) επί υπουργίας του Ακη Τσοχατζόπουλου και την υπόθεση των Energa και Hellas Power. Ανακρίσεις έχει κάνει και για τα καρτέλ γάλακτος και βενζίνης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, .ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς κύριος Γεωργουλέας φημίζεται για τη μεθοδικότητα και την οργανωτικότητά του. Οπως αναφέρουν «αρχαιότεροι» συνάδελφοί του που επικαλείται το ρεπορτάζ: «τα δύο αυτά χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τη νομική του κατάρτιση είναι που τον καθιστούν αποτελεσματικότατο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ