Να γιατί οι Ισπανοί είναι μονίμως κουρασμένοι – Υποφέρουν από διαρκές τζετ λαγκ γιατί έχουν λάθος ώρα - iefimerida.gr

Να γιατί οι Ισπανοί είναι μονίμως κουρασμένοι – Υποφέρουν από διαρκές τζετ λαγκ γιατί έχουν λάθος ώρα

Να γιατί οι Ισπανοί είναι μονίμως κουρασμένοι – Υποφέρουν από διαρκές τζετ λαγκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ο μόνος λαός στον κόσμο που υποφέρει από μόνιμο τζετ λαγκ χωρίς καν να μπαίνει σε αεροπλάνο. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν κάποιοι Ισπανοί βουλευτές, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι συμπατριώτες τους είναι μονίμως κουρασμένοι και δεν αποδίδουν τα μέγιστα στην εργασία τους καθώς λειτουργούν σε λάθος ζώνη ώρας.

Πρόκειται για πόρισμα επιτροπής της ισπανικής βουλής που κατέληξε πως έπειτα από 70 χρόνια η χώρα πρέπει να αλλάξει ώρα. Γεωγραφικά η Ισπανία βρίσκεται στη ζώνη ώρας της δυτικής Ευρώπης, όπως η Πορτογαλία, το Μαρόκο και η Βρετανία. Τα ρολόγια όμως στην Ισπανία δείχνουν την ώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη αναφορά της επιτροπής, οι Ισπανοί εργάζονται έως την ώρα που πέφτει ο ήλιος, παρότι πηγαίνουν για δουλειά μία ώρα νωρίτερα, σε ώρα κεντρικής Ευρώπης. Με πιο απλά λόγια, κοιμούνται συγχρονισμένοι σε μία τεχνητή ζώνη ώρας, διαφορετική από εκείνη στην οποία εργάζονται.

Κατά το συμπέρασμα της επιτροπής, αυτό σημαίνει πως οι Ισπανοί κοιμούνται πιο αργά και ξυπνούν νωρίτερα από ότι πρέπει, με αποτέλεσμα να έχουν μία διαρκή αίσθηση τζετ λαγκ. Η αναφορά επισημαίνει πως αυτή η κατάσταση επηρεάζει την παραγωγικότητα των Ισπανών, το άγχος, τα εργατικά ατυχήματα και το ποσοστό εκείνων που εγκαταλείπουν το σχολείο.

Πηγή: Washington Post

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ