Η εγκληματική δράση του Γιάννη Λαγού: Η προστασία σε μαγαζιά, οι εκβιασμοί, η μαστροπεία και το «σπάσιμο» επιταγών - iefimerida.gr

Η εγκληματική δράση του Γιάννη Λαγού: Η προστασία σε μαγαζιά, οι εκβιασμοί, η μαστροπεία και το «σπάσιμο» επιταγών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον ρόλο του Γιάννη Λαγού στο οργανωμένο έγκλημα κυρίως στην περιοχή του Πειραιά «ξεσκεπάζει» η ΕΥΠ, η οποία σημειώνει πως ο χρυσαυγίτης βουλευτής είχε «ειδικό» ρόλο στις νυχτερινές επιδρομές του ακροδεξιού κόμματος, αλλά και έντονη δράση στην υπόκοσμο.

Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», ο σωματώδης βουλευτής της Χρυσής Αυγής με το απειλητικό παρουσιαστικό, έχει διαπράξει αρκετά «ανδραγαθήματα», όπως εκβιασμούς, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας και μαστροπεία. Στα αδικήματα του χρυσαυγίτη βουλευτή, προστίθεται και η παράνομη οπλοφορία και μάλιστα με «βρώμικο» όπλο (έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε εγκλήματα). Συγκεκριμένα, ένα πιστόλι μάρκας Glock των 9 χιλιοστών το οποίο κατείχε παράνομα ο Λαγός, «απασχολούσε ως απολεσθέν από την 1/5/2005 από συμβάν στην πρώην Γιουγκοσλαβία», αναφέρει η έκθεση.

«Ο Λαγός μεσολαβεί για το σπάσιμο επιταγών και εισπράττει αμοιβή για αυτό, ενώ συμμετέχει σε ''προστασίες'' μαγαζιών, εκβιασμούς καθώς και σε διακίνηση γυναικών», αναφέρουν τα Νέα, τα οποία τονίζουν πως η έκθεση επισημαίνει πως ο «σύνδεσμος» του Λαγού με την ΕΛ.ΑΣ ήταν ο πρώην οδηγός του Μιχαλολιάκου, ο Σωτήρης Δεβελέκος.

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ