Στον εισαγγελέα άλλοι τρεις αστυνομικοί - φρουροί βουλευτών της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Στον εισαγγελέα άλλοι τρεις αστυνομικοί - φρουροί βουλευτών της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν άλλοι τρεις αστυνομικοί που υπηρετούσαν ως φρουροί βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Σε δίκη και αστυνομικός της Ομάδας Ζ, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν 100.000 ευρώ.

Πρόκειται για δύο αρχιφύλακες και έναν αστυφύλακα οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, την 28 και 29 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 29χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, μεταλλική σιδερογροθιά, ενώ στην οικία του 41χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Βόλο, αεροβόλο όπλο και 160 μεταλλικά σφαιρίδια.

Στην οικία του 40χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, 121 φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm , 15 φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm , 8 φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm , σπρέι πιπεριού, 4 κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.

Στο σκαμνί και αστυνομικός της ομάδας Ζ

Εν τω μεταξύ στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί την Τρίτη αστυνομικός της ομάδας Ζ, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία έχει σχέση και με τη Χρυσή Αυγή.

Ο αστυνομικός συνελήφθη για παράνομη διακίνηση εξαρτημάτων όπλων μέσω διαδικτύου, έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι του βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό που φτάνει τις 100.000 ευρώ και γι αυτό από την εισαγγελία διατάχθηκε να γίνει και ξεχωριστή έρευνα για ξέπλυμα βρόμικού χρήματος, όπως και για εμπόριο όπλων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς είχε καταγγελθεί από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη για επεισόδιο που σημειώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Μαζί με τον αστυνομικό συνελήφθη καο ο αδελφός του, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, αφού στην κατοχή του βρέθηκε όπλο και 300 κάλυκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ