Γιατί οι μπαλαρίνες δεν ζαλίζονται ποτέ - iefimerida.gr

Γιατί οι μπαλαρίνες δεν ζαλίζονται ποτέ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ορισμένες φορές ακόμη και το κοινό που τις παρακολουθεί να κάνουν ατελείωτες πιρουέτες ζαλίζεται. Οι μπαλαρίνες, όμως, ποτέ. Το λόγο που συμβαίνει αυτό ανακάλυψε μια πρόσφατη επιστημονική μελέτη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, λοιπόν, οι μπαλαρίνες ακόμη και αν κάνουν ατελείωτες στροφές δεν ζαλίζονται ποτέ γιατί πολύ απλά λόγω των πολλών ετών εκπαίδευσης στο χορό έχουν καταφέρει να καταστείλουν τα σήματα από τα όργανα ισορροπίας. Με απλά λόγια ο εγκέφαλός τους μετά από χρόνια καταλήγει να έχει διαφορετικές δομές από ότι αυτός των υπολοίπων ανθρώπων.

«Ο εγκέφαλος τους με τα χρόνια προσαρμόζεται πάνω στα χρόνια εκπαίδευσης και το σήμα που λαμβάνει ο εγκέφαλος και είναι υπεύθυνο για την αντίληψη της ζάλης στον εγκεφαλικό φλοιό μειώνεται , καθιστώντας τους χορευτές ανθεκτικούς στο αίσθημα ζάλης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γιατρός Μπάρι Σιμούνγουαλ τονίζοντας ότι τα ευρήματα της εν λόγω μελέτης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να συμβάλουν στη βελτίωση της θεραπείας για τους ασθενείς με χρόνια ζάλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ