Xρήστος Παππάς, ο ναζιστής επιπλοποιός από τη Λάκκα Σουλίου που έγινε το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου [εικόνες] - iefimerida.gr

Xρήστος Παππάς, ο ναζιστής επιπλοποιός από τη Λάκκα Σουλίου που έγινε το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χρήστος Παππάς έκανε την «πρεμιέρα» του στο ευρύ κοινό, δίπλα στον γ.γ. της Χρυσής Αυγής τη νύχτα των εκλογών. Ο κουστουμάτος κύριος με το μουστάκι δίπλα στον Νίκο Μιχαλολιάκο μάλλον ξεχώριζε ανάμεσα στους «φουσκωτούς» που τον περιέβαλλαν. Το όνομά του ήταν πρώτο στη λίστα Επικρατείας του ακροδεξιού κόμματος.

Από τη Λάκκα Σουλίου, γιός στενού συνεργάτη του δικτάτορα Παπαδόπουλου


Ο 50χρονος, που μέχρι πρότινος διατηρούσε κατάστημα επίπλων, είναι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΧΑ και θεωρείται ο εκφραστής της γνήσιας ιδεολογικής πτέρυγας της οργάνωσης.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, αλλά έλκει την καταγωγή του από τη Λάκκα Σουλίου. Οπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του, «προέρχεται από οικογένειες που έδωσαν στην Ελλάδα ιερείς και στρατιωτικούς. Πατέρας του είναι ο μαχητής αντιστράτηγος Π/Β Ηλίας Χ. Παππάς, στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπαδοπούλου». Τη συνεργασία του πατέρα του με τον πρωτεργάτη της χούντας των συνταγματαρχών τη «διαφημίζει» με κάθε ευκαιρία. Ο ίδιος ο πατέρας του μάλιστα ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της ΧΑ στα Γιάννενα, όπου η ακροδεξιά δεν εξέλεξε βουλευτή.

Πολυτεχνίτης ο Παππάς


Ο Χ. Παππάς ασχολήθηκε από νωρίς με την πολιτική, πάντοτε στον εθνικιστικό χώρο. Παράλληλα με την ίδρυση της ΧΑ, άνοιξε και τις εκδόσεις Ηλιοφόρος, τα γραφεία της οποίας στεγάζονταν στην έδρα της ΧΑ στην οδό Κεφαλληνίας.
Το 1997 εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά με κατάστημα ειδών οικιακού εξοπλισμού - είχε κατάστημα franchise γνωστής φίρμας οικολογικών στρωμάτων. Πριν από έναν χρόνο, για άγνωστους λόγους, η εταιρεία διέκοψε τη συνεργασία μαζί του. Εκτοτε, ασχολιόταν με το κατάστημα επίπλων. Ταυτόχρονα, καταπιάστηκε και με τον προσκοπισμό. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Εξυμνεί τους ναζιστές


Οπως έχει αποκαλύψει η ιστοσελίδα Jungle Report, άρθρα που έχει δημοσιεύσει σε χρυσαυγίτικα περιοδικά εξυμνούν τον μισάνθρωπο ναζιστή, φανατικό αντιεβραίο και γνωστό παιδεραστή Γιούλιους Στράιχερ. «Είναι ο μόνος που απ' τα χείλη του θα βγει ο γνώριμος χαιρετισμός "Heil Hitler!"», σημειώνει με θαυμασμό σε άρθρο που έχει γράψει για το περιοδικό «Αντεπίθεση», (τεύχος 9, Σεπτ. - Οκτ. 2002). «Με την καταδίκη του και τον απαγχονισμό του κλείνει μια ζωή έξι δεκαετιών αφιερωμένη στην Πατρίδα που αγάπησε και στον αγώνα εναντίον του δηλητηριαστή όλων των Λαών, του διεθνούς Ιουδαϊσμού», προσθέτει.


Πολλά σημεία από το κείμενο στάζουν το μίσος του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Την ίδια στιγμή, ο θαυμασμός για τον Στράιχερ ξεχειλίζει. Μάλιστα, το αντιεβραϊκό παραλήρημα του Χρ. Παππά καταλήγει ως εξής: «Οι εβραίοι προτιμούν συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως αυτά του γιατρού, του δικηγόρου, του χρηματιστή, το εμπόριο και τη σοουμπίζ. Ετσι κερδίζουν δυσανάλογο ποσοστό του πλούτου... Ελέγχουν τα μεγάλα μονοπώλια και τα πολυκαταστήματα, βγάζοντας έτσι εκτός συναγωνισμού (sic) τους μη εβραίους... Δεν είναι πραγματικοί δημιουργοί του πλούτου. Αποφεύγουν τη χειρωνακτική εργασία και σπανίως είναι γεωργοί, ξυλουργοί, βιομηχανικοί εργάτες κ.λπ. Οι εβραίοι μισούν τον Χριστό, αλλά μετέτρεψαν τα γενέθλιά του σε πηγή σημαντικών εσόδων. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο ραβίνος Τζέικομπ Γουάιζ είναι καλύτερα να έχεις Χριστούγεννα από το να έχεις ευλογιά?».

Υμνητής της χούντας

Μέχρι να γίνει βουλευτής Eπικρατείας της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς έμενε στα Γιάννενα. Κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα. Δείγματα φασιστικής γραφής είχε δείξει και τον περασμένο Νοέμβριο, όταν σε ομιλία του στην Κρήτη είχε σηκώσει σαν λάβαρο τη σημαία με τον φοίνικα.
Μάλιστα, στην κηδεία του πρωταιτίου της χούντας Νικόλαου Ντερτιλή, ο εκπρόσωπος της ΧΑ είχε συνυπογράψει την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος ότι επρόκειτο για «απροσκύνητο και ξεχωριστό Eλληνα, που είχε χύσει το αίμα του για την πατρίδα και τα στήθη του κοσμούσαν παράσημα ανδρείας», δικαιολογώντας πλήρως το καθεστώς για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο. «Πέθανε λεβέντης και απροσκύνητος», είχε γράψει ο ίδιος στο μπλογκ του για τον δολοφόνο του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στο Πολυτεχνείο το 1973.
Κήρυξε πόλεμο...
Επίσης, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σε αλβανικό κανάλι, έσπευσε να δηλώσει ότι «το πλιάτσικο είναι η τέχνη των Αλβανών. Ηρθαν με μια διάθεση ληστρική, με βιασμούς με δολοφονίες, με κλεψιές. Ηρθαν και αντί να φιλήσουν το χέρι που τους έδινε ψωμί το δάγκωσαν! Ηρθαν λοιπόν αυτοί οι πληθυσμοί, όπου το 50% των εγκληματιών στις ελληνικές φυλακές είναι Αλβανοί» και συνέχισε: «Και αν η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε πόλεμο με την Αλβανία, βρίσκεται η Χρυσή Αυγή σε πόλεμο με την Αλβανία!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ